IMA SE Političar u danu keširao 70.000 kuna, vratio je lovu koju nije smio primiti

Da Danimir Kolman (HNS) kao načelnik Općine Rasinja ne smije primati naknadu za Upravno vijeće ZZJZ-a otkrio je Podravski list


Autor: podravski.hr — 22.05.2018. / 10:00 Aktualno

Danimir Kolman (desno) sa županom Darkom Korenom

Danimir Kolman (HNS), načelnik Općine Rasinja kod Koprivnice, vratio je iznos naknade koju je šest i pol godina primao kao šef Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo, iako na nju, kao dužnosnik, nije imao pravo prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa.
Iz Zavoda su priopćili kako je Kolman u subotu na njihov račun uplatio 70.200 kuna. To je iznos koji se akumulirao od studenoga 2011. godine, otkad je rasinjski načelnik primao po 900 kuna neto mjesečno. Također je od ravnateljice Zavoda, dr. Draženke Vadla, zatražio da mu se više ne isplaćuje naknada.
Da se radi o nezakonitim isplatama, otkrio je Podravski list, kojemu je Kolman izjavio kako nije znao da ne smije primati naknadu te da će se je odreći. Slučaj je problematiziran i na prošlotjednoj Županijskoj skupštini, na kojoj je župan Darko Koren (Mreža) ustvrdio kako postoje pravni postupci kojima se taj deformacija može ispraviti i prekinuti.
Rasinjski načelnik nije čekao nikakvu pravnu proceduru, nego je sam iskeširao više od 70.000 kuna u jednome danu.
Prema njegovoj imovinskoj kartici, kao direktor koprivničke Veterinarske stanice, čiji je i suvlasnik, ima plaću od oko 13.000 kuna, dok kao načelnik prima još oko 4000 kuna “volonterske” naknade. U listopadu prošle godine prijavio je štednju u iznosu od 20.000 kuna. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF