Ima tek 17: Gloria obožava šarafiti po autima i imati zmazane ruke

Podravski list profile

Zove se Gloria Vuk, sedamnaest joj je godina, živi u Lepavini u općini Sokolovac i učenica je 2.c razreda srednje škole. Ali ne bilo koje srednje škole, već koprivničke Obrtničke škole smjer – automehaničar.

Otkud jedna nježna djevojka u tipično muškom zanimanju, pitali smo Gloriju na njenom radnom mjestu, točnije stručnoj praksi koju obavlja u Autokući Bedeković u Koprivnici.

Obožava raditi servis i promjenu kočnica

– Odmalena sam voljela nešto šarafiti po autima i sviđa mi se biti zamazana, kakvi već i jesu majstori – kazuje djevojka crnih ruku, baš je bila s kolegama mijenjala gume na jednom automobilu. Veli da je jedina djevojka među 20-ak zaposlenika, ali ne osjeća se manje vrijednom jer je svi na poslu poštuju.

– Šef je super, a i kolege, svi mi pomažu kad nešto ne mogu sama napraviti. U budućnosti se vidim u ovom poslu, iako moram priznati da razmišljam i o drugim strukama. Profesori u školi čude se mom izboru zanimanja, jedina sam djevojka – veli Gloria koji roditelji ipak podržavaju u njenim nastojanjima da bude majstorica. U budućnosti razmišlja o otvaranju svoje automehaničarske radionice, pa zasad svaku priliku koristi za učenje.

– Najdraže mi je raditi servis automobila, no znam i promijeniti kočnice. Što god radim, uvijek su uz mene iskusniji kolege koji mi pomognu, što savjetima, što oko posla – zadovoljna je na praksi Gloria.

Gloria je prva i jedina koja je kod nas učila zanat

Njen šef Ivan Bedeković kaže kako je Gloria prva, a uvjeren je, i jedina djevojka koja je učila i radila u njegovom autosalonu jer djevojke zanimanje automehaničara uopće ne privlači, no bit će sretan ako će imati priliku biti mentor još kojoj.

– Ponosan sam što imamo djevojku u radionici i dat ćemo sve od sebe da je naučimo što više, kako bi danas-sutra, kad ode iz škole, mogla raditi samostalno – kazao je Bedeković.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti