TO SE ZOVE LJUBAV Volimo svaku od naših 16 mačaka, ali što ga one mogu pojesti pa to je strašno

S četiri Bogadijeva psa mačke se dobro slažu, međutim, kad je vrijeme hranjenja mora se znati redoslijed, jer tu su psi ipak prvi


Autor: podravski.hr — 24.12.2017. / 17:01 Aktualno

Bogadijevi se ponose svojim ljubimcima

Marija i Velimir Bogadi iz Gole ponosni su vlasnici čak 16 mačaka i četiri psa. Sve je počelo prije nekog vremena kad se mačka omacila, a Mariji je bilo žao malih mačića pa ih je ostavila i počela hraniti i tako se broj ovih umiljatih životinja u dvorištu Bogadijevih popeo do 16.
– Jako volimo životinje i nije mi problem brinuti se o njima, iako trebamo dosta hrane da ih sve nahranimo. Kupujemo im suhu hranu što prilično košta, pa im dajemo i domaću hranu, no svejedno jako puno pojedu. Nije ih stalno 16, neke odu, neke nove dođu i tu je što se tiče mačaka vrlo prometno – kazala je Marija.
Budući da Bogadijevi imaju mačaka svih uzrasta, one starije su pitome, dok mlađe još moraju naučiti živjeti s ljudima.
– Velike mačke vole se maziti i znaju da nas se ne trebaju bojati, a mlade ponekad poklanjamo pa se niti ne stignemo zbližiti s njima. Svejedno, vrlo su nam drage i volimo brinuti o njima – rekla je Marija.
S četiri Bogadijeva psa mačke se dobro slažu, međutim, kad je vrijeme hranjenja mora se znati redoslijed, jer tu su psi ipak prvi.
– Moramo paziti kad im dajem hranu jer psi vole svoj mir, a mačke su znatiželjne pa se znaju malo i posvađati, no inače u našem dvorištu vlada mir iako nas je jako puno – zaključila je Marija. (sm)

Mačke ne bi dali ni za što na svijetu