IMALA JE LJUBAVNIKA Iz godine u godinu sve više razvoda: još jedan podravski brak ‘pukao’ zbog preljuba

Supruga koja je optužena za preljub nije saslušana jer se nije odazvala sudskoj raspravi


Autor: podravski.hr — 28.12.2017. / 11:45 Aktualno

Ilustracija / Palača pravde u Koprivnici

Supružnici K. (50) i A. (44) sa šireg koprivničkog područja više nisu u braku. Tako je odlučio Općinski sud u Koprivnici presudivši da supružnicima zbog trajno narušenih odnosa, kako bi se narodski reklo, ni dragi Bog više ne može pomoći.
Razvod braka koprivnički je sud nekidan amenovao na tajnoj glavnoj raspravi na kojoj je bio samo muž, koji je cijeli postupak i pokrenuo zatraživši da se njihova dugogodišnja veza sklopljena prije više od 25 godina zakonski razvrgne.
Dakle, umjesto srebrnog pira – rastava. Sreća je samo da imaju dvoje odrasle djece pa skrb nad njima nije i neće biti predmet sudskog spora.
– Naši bračni odnosi trajno su poremećeni, a ta veza faktički ne postoji već nekoliko godina iako stanujemo u istoj kući. Moja žena održava višegodišnju intimnu vezu sa svojim ljubavnikom, preko čega ja nikako ne mogu prijeći – ispričao je suprug tijekom glavne rasprave.
Supruga koja je optužena za preljub nije saslušana jer se nije odazvala sudskoj raspravi premda je bila uredno pozvana. No, ostalo je zapisano kako mužu predbacuje ovisnost o alkoholu pa su verbalni sukobi između njih bili redoviti.
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, lani je u Hrvatskoj ‘puklo’ više od 7000 brakova, što je čak 17 posto više nego godinu ranije. Pritom je najkritičnije razdoblje za parove upravo kad se približe srebrnom piru, odnosno kad ‘odgule’ više od 20 godina u braku.
Od ukupnog broja rastava, gotovo 30 posto brakova u Hrvatskoj ‘puca’ kad parovi odrade više od 20 godina staža. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA