Imamo 13 novih slučajeva, dvoje ljudi je umrlo. Uskoro stiže cjepivo?

Na području županije danas je potvrđeno 13 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 570 slučajeva, ozdravile su 142 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 77 osoba. Od njih 77, 14 ih je u jedinici intenzivnog liječenja, njih 12 na respiratoru s kliničkom slikom upale pluća. U Općoj bolnici Koprivnica preminule su dvije osobe, ženska osoba 1948. godište i muška osoba 1966. godište. Obje su imale i druge dijagnoze. 

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije potvrđeno je 4816 slučajeva bolesti. 

Brojke su u silaznom trendu, od prošlog do ovog tjedna imamo 230 pozitivnih osoba manje stoga, kako bismo to održali, važno je da se nastavimo pridržavati donesenih mjera.

Također, ovaj tjedan očekuju se konkretni podaci vezani uz cjepivo, kome je namijenjeno i koje su kontraindikacije te bi ono uskoro trebalo biti dostupno građanima.

Podsjećamo da od 23. prosinca 2020. godine za izlazak iz županije treba imati propusnicu. Ova odluka na snazi će biti do 8. siječnja 2021. godine. Nacionalni Stožer donio je i Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti. Ona stupa na snagu danas, 21. prosinca i trajat će sve do 10. siječnja 2021. godine.

Brojke nam se smanjuju, da bismo taj trend zadržali važno je nastaviti pridržavati se donesenih mjera.

Na službenoj stranici Koprivničko-križevačke županije nalazi se obavijest o izdavanju propusnica koje su u nadležnosti županijskog stožera. On može izdavati propusnice za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb te putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće.

Zahtjev za propusnicom upućuje se županijskom stožeru putem sustava e-propusnice što je i najbrži način za dobivanje iste.

Ako netko u iznimnim slučajevima sustavu e-propusnice ne može pristupiti, zahtjev može poslati na mail adresu propusnice@kckzz.hr. Ako šaljete zahtjev mailom on treba sadržavati ime, prezime, OiB, adresu stanovanja (ulica, kućni broj, mjesto/grad, županija), relaciju putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) te obrazloženje zašto vam propusnica treba.

Stožer je do sada zaprimio 650 zahtjeva za izdavanjem propusnica, od toga je izdano 430 propusnica, a 30 posto zahtjeva se odnosi na ostale razloge za koje propusnice izdaje Ravnateljstvo civilne zaštite pa su ti zahtjevi vraćeni nazad jer nisu u nadležnosti županijskog stožera. Zbog velike navale Stožer moli građane za strpljenje i razumijevanje te suradnju građana. Također, mole građane da zahtjeve šalju samo ako je to zaista nužno.

Eventualna pitanja u vezi s izdavanjem propusnica mogu se uputiti i na telefonske brojeve: 048/658-204 i 048/658-206, informacije su dostupne od 08 do 22 sata.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI