Imamo recept: Salata od maslačka idealna je za proljetnu detoksikaciju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ako želite pojesti nešto zdravo, a opet sezonski, potražite u svojoj okolini listove maslačka ili po domaće rečeno regača. Naime, maslačak ima višestruko ljekovito djelovanje na organizam, pa se salata od maslačka preporuča za proljetnu detoksikaciju i vitaminsku kuru za otklanjanje proljetnog umora.

Najukusniji će biti u rano proljeće kad biljka tek nikne te ga vadite iz zemlje oštrim nožićem, zajedno s korijenom. Berite ga negdje daleko od prometa i zagađenog okoliša.

Salata od maslačka i krumpira

Sastojci: 4 šake očišćenih mladih listova maslačka, 1 kg krumpira, 1-2 češnja češnjaka, maslinovo ili bučino ulje, vinski ili jabučni ocat, sol

Priprema: Krumpir skuhamo u kori i ogulimo dok je još vruć. Narežemo na ploške ili kocke, staviimo u zdjelu s listovima maslačka, dodamo sol, sjeckani češnjak, maslinovo ulje i ocat i odmah promiješamo. Ovu salatu možete poslužiti i kao toplu ili hladnu, tradicionalno uz tvrdo kuhana jaja ili uz meso.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI