INA prodaje zgradu u centru, Grad bacio oko na vrijednu nekretninu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Koprivnica namjerava od Ine zatražiti da mu daruje ispražnjenu upravnu zgradu u blizini samog gradskog središta, u Ulici hrvatske državnosti, u blizini Doma mladih, doznajemo od izvora bliskog gradskoj upravi.

Riječ je o jednoj od najatraktivnijih nekretnina u gradu koja, usto, pokraj sebe ima veliko parkiralište.

– Ina već dugo to prodaje bez uspjeha i u međuvremenu zgrada propada. Pitanje je hoće li za koju godinu uopće biti upotrebljiva. Gradska uprava predložit će kompaniji da taj prostor pokloni Koprivnici, a onda bi se zgrada stavila u javnu, društvenu funkciju – kazao nam je naš sugovornik.

I doista, Inin kompleks u Ulici hrvatske državnosti, u kojemu je nekad bilo sjedište ustrojbene jedinice Pogon Koprivnica, naftna kompanija prije nekih godinu dana stavila je na prodaju. Sama zgrada površine je 452 četvorna metra, a parkiralište ima oko 1800 „kvadrata“. Početna prodajna cijena, kako se vidi na kompanijinim internetskim stranicama, jest oko 730.000 eura ili oko 5,5 milijuna kuna.

Od sugovornika koji su bili u unutrašnjosti zgrade doznajemo kako je u njezinom središtu atrij koji se stere do krova te su oko njega uredi. Poslovna zgrada ima dvije uredske etaže, prizemlje i kat, a u podrumu su kotlovnica i skladište. U zemljišne knjige zgrada i parkiralište upisani su, iz nekog razloga, pod adresom na Florijanskom trgu, a vidljivo je da na njihovo ime nije upisan nikakav teret.

Naš sugovornik blizak gradskoj upravi kazao je kako su svjesni da će od naftne kompanije teško dobiti pozitivan odgovor na prijedlog da se kompleks daruje Gradu Koprivnici, no dodaje da to nije nemoguće.

Prošli tjedan iz Ine su kazali kako nekretninu u Koprivnici prodaju budući da je kompanija ne koristi za svoje poslovne aktivnosti. Pitali smo ih i kako gledaju na moguću inicijativu Grada Koprivnice o darovanju kompleksa.

– Trenutačno vodimo razgovore s više zainteresiranih strana te smo isto tako otvoreni za razgovor i s Gradom Koprivnicom o potencijalnoj poslovnoj suradnji – odgovorili su nam iz Ininih korporativnih komunikacija.

Iz takvog bi se odgovora moglo zaključiti da je naftna kompanija spremna na suradnju s Gradom Koprivnicom, ali samo u smislu kupovine kompleksa na atraktivnoj poziciji.

Ina također prodaje nekretninu u Đurđevcu, svoju tamošnju upravnu zgradu u Ulici Đure Basaričeka. Radi se o zgradi i dvorištu ukupne površine od 777 četvornih metara, a početna je cijena gotovo deset puta niža nego u Koprivnici i iznosi oko 85.000 eura ili oko 650.000 kuna. Sudeći prema zapisu u zemljišnim knjigama, zgrada nema građevinsku i uporabnu dozvolu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI