INCIDENT ISPRED TRŽNICE Policija otjerala Laburiste koji su prikupljali peticiju za smanjenje lokalnog poreza

Uredno smo prijavili prikupljanje potpisa za peticiju, ali očito smo gradonačelnici Vesni Želježnjak stali na žulj, bio je ogorčen šef koprivničkih Laburista Siniša Kavgić


Autor: podravski.hr — 28.06.2013. / 14:06 Aktualno

KOPRIVNICA – Potpisivanje peticije za smanjenje komunalnog doprinosa koje su organizirali koprivnički Laburisti danas su spriječili komunalni redari i policija.
Ispred tržnice se galamilo, Laburisti su glasno pozivali na demokraciju te prozivali gradonačelnicu Vesnu Želježnjak. Osim Laburista, pobunili su se i građani zatečeni na mjestu događaja koji su još glasnije prozivali Komunalac i Gradsku upravu zbog nevjerojatno bahatog ponašanja.
Konkretno obrazloženje intervencije od komunalnog redara nismo dobili s obrazloženjem kako ga prekidamo u uviđaju, no Siniša Kavgić, predsjednik koprivničkih Laburista, kaže kako je gradskoj vlasti ta peticija očigledno trn u oku jer su sve regularno prijavili.
Priopćenje kako nisu precizno naveli opremu i lokaciju stiglo je Laburistima jučer, a danas su intervenirale mjerodavne službe.
– Prijavili smo prikupljanje potpisa za peticiju ispred gradske tržnice. Riječ je o istim zahtjevima koji su nam kroz posljednje dvije godine redovito bili odobreni i nikad nije bilo problema, a sad smo s peticijom očito gradonačelnici Vesni Želježnjak stali na žulj – rekao je Siniša Kavgić.
Budući da nisu htjeli maknuti svoj štand, komunalni redar je pozvao policiju. Nakon evidentiranja Laburista, oni su pokupili svoj stol i odustali od prikupljanja potpisa.
Gradska uprava: Ometali su Podravske motive
“Laburisti su danas ispred tržnice postavili pokretnu napravu bez odobrenja, i to na mjestu gdje su ometali prolaz pješaka. U prvom nadzoru komunalni redar ih je usmeno upozorio da se pomaknu jer smetaju odvijanju Podravskih motiva i nemaju odobrenje za tu lokaciju. U drugom nadzoru redar utvrdio da je su se pomaknuli ispred trgovine Danica, ali ni tada se nisu javili u nadležni Upravni odjel za dogovor.
Iako sami nisu dostavili skicu, Upravni odjel ipak im je izašao u susret i izdao im odobrenje, ali na lokaciji gdje ne ometaju Podravske motive, u Ulici Đure Estera 3. S obzirom da ni nakon trećeg upozorenja Laburisti nisu izmjestili pokretnu napravu, Upravni odjel bio je prisiljen tražiti policijsku intervenciju”, priopćeno je danas iz gradske uprave.
Izvještavaju: EMA GREGUREK I DUBRAVKO VUTUC