INKUBATOR: Prvi stanari uselit će već u rujnu, 17 prostora samo za poduzetnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Radovi na izgradnji zgrade poduzetničkog inkubatora u samom središtu grada odvijaju se prema planu. U tijeku je postavljanje staklene fasade nakon čega će početi samo unutarnje uređenje prostora površine 650 četvornih metara.

Zgrada će imati 20 opremljenih funkcionalnih prostora od čega je 17 namijenjeno za poduzetnike, a preostala tri bit će konferencijska dvorana, radni prostor i ured za voditelja inkubatora. Vrijednost projekta je 8,8 milijuna kuna, od čega je 8,6 milijuna osigurano iz fonda Europske unije. 

– Izvođač radova, đurđevačka tvrtka Bistra, najavio je mogućnost da skoro svi radovi završe do Picokijade. Naš je plan da od 1. rujna zgrada bude useljiva i dobije prve stanare – kaže Ivan Juričić, voditelj projekta poduzetničkog inkubatora.

Projekt će, dodaje Juričić, osigurati mladim i obrazovanim ljudima potrebne preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća te ih potaknuti na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje. Interes za najam prostora već postoji pa se očekuje da većina ureda odmah na službenom otvorenju bude popunjena.

– Odmah od početka provođenja projekta postojeći mali poduzetnici, kao i oni koji namjeravaju pokrenuti vlastiti posao, pokazali su interes za najam prostora. Nedavno smo objavili javni poziv za najam i vjerujemo da će ovaj projekt dati svoj doprinos u razvoju poduzetništva na području grada – ističe Ivan Juričić.

Gradska uprava uvela je i subvencije za buduće satanare u poduzetničkom inkubatoru. U prvoj će godini najam prostora biti besplatan, u drugoj će plaćati  25 posto predviđene najamnine, u trećoj 50 te u četvrtoj i petoj 75 posto.

– I kroz ove potpore gradska uprava izlazi ususret malim i budućim poduzetnicima kako bi im se olakšalo poslovanje u početničkim godinama – zaključio je Ivan Juričić.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI