Inovator Mirko: Izumio tačke s pomoćnim kotačima, izgradio drveni most…

Mirko Vrhovec (71) iz Legrada na originalan način nadogradio je svoje tačke i znatno si olakšao sve poslove koje obavlja s njima. Od svojih poznanika već je dobio nadimak legradski inovator jer je na tačke ugradio dva pomoćna kotača, no on skromno ističe da izum u originalu zapravo nije njegov.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na internetu sam vidio nešto slično, a kako sam cijeli radni vijek proveo s metalom kao montažer u Đuri Đakoviću, primio sam se posla i na svoj način ugradio pomoćne kotače. Godine čine svoje pa mi više nije lako prigibati se i u na rukama osjetiti veliki teret i s pomoćnim kotačima moje su tačke zapravo postale guralica za teret – kaže Mirko Vrhovec.

Tačke je, dodaje on, nadogradio prije mjesec dana i sad se u Legradu pojavio interes da i ostali stariji mještani imaju takvo pomagalo za prijevoz drva i raznog tereta.

-Jedna je prijateljica fotografirala moje tačke i postale su i hit na internetu. Svatko tko se razumije i metal može bez problema napraviti istu ili sličnu stvar – kaže Mirko Vrhovec.

Legrađanima je Mirko poznat i po drvenom mostu koji je izgradio preko kanala iza vrta svog imanja. Zahvaljujući mostu zaljubljenici u prirodu i ribiči imaju puno bliži prilaz obližnjim grabama.

– Most je napravljen od drva, a koristio sam i bambus kako bi bio što dugovječniji. Obožavam stalno nešto raditi pa je tako nastala i ideja o mostu i veseli me što sam i taj posao uspješno obavio – kaže Mirko Vrhovec.

Svestranom Mirku je velik hobi i pisanje pjesama i priča pa je objavio i svoju knjigu s dogodovštinama iz djetinjstva te stihovima koje redovito stvara. Porijeklom je iz Slavonskog Broda, a u Legrad se doselio prije 16 godina.

– Moja je želja bila mirovinu provesti u mirnijoj sredini odnosno grad zamijeniti selom. Nećakinja od supruge se udala tu u Legrad i kad smo došli njoj u posjet odmah smo donijeli odluku da ćemo tu doći živjeti. Odmah kad sam otišao u mirovinu kupili smo kuću u Legradu i tu smo se skrasili. Oboje uživamo u ljepotama Legrada i Podravine – zaključio je Mirko Vrhovec.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI