POLICIJA NA TERENU Željko osuđen jer su dvije njegove svinje “neovlašteno ulazile u tuđe posjede”. Problem je riješen nakon što je strpan u zatvor

No, problem je sada, hvala bogu, riješen jer je susjed nedavno završio na 15 dana u zatvoru pa smo nazvali njegovu bivšu suprugu koja je preuzela brigu o svinjama - ispričao je Željkov prvi susjed


Autor: podravski.hr — 15.10.2018. / 13:25 Crna kronika

Ilustracija / Željkove svinje ulazile su u Draženov vrt

Željko (58) proglašen je krivim jer su najmanje dvije njegove svinje u proljeće ove godine “neovlašteno ulazile u tuđe posjede” i mora platiti 1500 kuna kazne, odlučio je Prekršajni sud u Bjelovaru.
Optužni prijedlog protiv Željka podnijela je inspekcija Ministarstva poljoprivrede, premda je inspektor na sudu izjavio kako osobno nije utvrdio nikakav prekršaj, ali postupio je prema obavijesti policijske postaje kojoj su se susjedi žalili na štetu.
Željkove svinje, “najmanje dva komada”, u nekoliko su navrata probijale susjedovu ogradu i ulazile u vrtove sa zasađenim povrćem, navodi se u presudi Prekršajnog suda. O tome je svjedočio i prvi susjed Dražen.
– Imali smo problema sa susjedom koji često konzumira alkohol pa se ne brine o svinjama. Gladne su i agresivne, probijaju ogradu i ulaze nam u vrtove. No, problem je sada, hvala bogu, riješen jer je susjed nedavno završio na 15 dana u zatvoru pa smo nazvali njegovu bivšu suprugu koja je preuzela brigu o svinjama – ispričao je Željkov prvi susjed.
Željko je osuđen jer je prekršio odredbu Zakona o stočarstvu koja kaže kako “vlasnik domaćih životinja ne smije sa svojim životinjama neovlašteno ulaziti niti koristiti tuđi posjed”. Na sudu se nije pojavio, niti je dostavio svoju obranu pa mu je presuđeno u odsutnosti. Mora platiti i 180 kuna troškova prekršajnog postupka. (rm)

Ilustracija / Vlasnik svinja mora platiti 1500 kuna kazne

FOTO: NIKOLA WOLF