Investicija od 21,6 milijuna: Sportska dvorana u Križevcima uskoro gotova

Gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima, ravnateljem i inženjerima prošli je tjedan obišao radove na izgradnji nove javne sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci. Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo kako mu je drago da su imali prilike obići najveću investiciju u području sporta i obrazovanja u ovom mandatu.

– Svjesni smo bili potrebe gradnje jer naša djeca nemaju adekvatne uvjete. Sigurni smo da ovom dvoranom bitno bolje uvjete dobivaju i sportski klubovi budući da će se osloboditi niz termina, a izgradnjom popratnog aneksa dvorane oslobodit će se mogućnost za jednosmjensku nastavu, školsku kuhinju i školsku knjižnicu. Time završavamo ciklus od 62 milijuna kuna direktnih ulaganja u školstvo i naše mlade i iznimno me to raduje. Zahvaljujem i domaćoj tvrtki Radnik koja je dobila posao na javnom natječaju i ovaj posao radi kvalitetno, a siguran sam da će tako biti i do samog kraja unutar rokova – rekao je Rajn.

Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca ovim projektom vrijednim 21,6 milijuna tako više neće morati hodati u 500 metara udaljenu sportsku dvoranu kao do sada, a uime izvođača radova tvrtke Radnik d.d. obratio se glavni inženjer gradilišta Nino Kozjak koji je zahvalio svima što su danas došli pogledati radove na gradnji dvorane.

– Armirano-betonska konstrukcija je gotova, dvorana je 95 posto gotova. Postavlja se još sportski pod koji će biti gotov kroz mjesec i pol. Unutra će se opremiti dva reda tribina, prostor za odbojku i košarku. Građevinsko-obrtnički radovi su pri kraju i u aneksu dvorane te uskoro slijedi uređenje okoliša – rekao je Kozjak.

FOTO Grad Križevci

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI