Investicija u Gornjem Čretu za 20 radnih mjesta: gradnja bi trebala krenuti idućeg ljeta

Ove srijede u Križevcima će se održati četvrta po redu sjednica gradskog vijeća na kojoj će vijećnici imati pune ruke posla odlučujući o čak 27 točaka dnevnog reda, a sjednica će se održati video konferencijskim putem.

Među točkama ističe se odluka o prodaji zemljišta trgovačkom društvu Allplan d.o.o. koje bi u poduzetničkoj zoni Gornji Čret trebalo graditi novi pogon. Radi se o zemljištu veličine 5631 m2, a iznos kupnje je 337.916,31 kuna te će se graditi upravna zgrada, proizvodni pogon i popratni objekti za razvoj i proizvodnju metalnih konstrukcija.

– Kupoprodajna cijena građevinskog zemljišta u gospodarskoj zoni Gornji Čret iznosi sukladno ponudi 60,01 kn/m2, što za predmetnu nekretninu iznosi 337.916,31 kuna. Kupac može isplatiti cijenu građevinskog zemljišta na dva obroka i to prvi u roku 15 dana od dana zaključivanja ugovora u iznosu 40 posto od ukupne cijene građevinskog zemljišta, a 60 posto (drugi obrok) u roku 15 dana od dana ishođenja građevinske dozvole, a najkasnije u roku od 18 mjeseci od potpisa ugovora o kupoprodaji odnosno predugovora o kupoprodaji ako nije bila formirana parcela koja je predmet kupoprodaje.

Pravo uknjižbe vlasništva kupac stječe nakon ishođenja građevinske dozvole i isplate ukupne ugovorene cijene – stoji u Odluci koja bi u srijedu trebala bit prihvaćena.

Nadalje, stoji i kako planirana ulaganja u izgradnje upravne zgrade, proizvodnog pogona i popratnih objekata uz potrebno opremanje iznosi 1.500.000,00 eura odnosno oko 11.250.000,00 kuna te se planira zaposliti 20 djelatnika visoke i srednje stručne spreme.

Plan početka gradnje proizvodnog pogona je kolovoz 2022., a planirani završetak gradnje je svibanj 2023. godine. Inače, trgovačko društvo ALLPLAN trenutno posluje u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima i broji deset zaposlenih. Na dnevnom će redu biti i realizacije programa rada u dječjim vrtićima i školama s područja Križevaca za školsku godinu 2020./2021. kao i razmatranje programa rada za ovu godinu.

Također će se razmatrati financijski planovi za kalendarsku 2022. godinu i to ne samo za škole i vrtiće, već i za ustanove u kulturi, vatrogasne postrojbe, vatrogasne zajednice, sportske zajednice, zajednice tehničke kulture i društva Crvenog križa.  Uz to, donosit će se odluke o brojnim programima za iduću godinu kao i za potpore u poljoprivredi koje bi trebale iznositi 300 tisuća kuna te one za gospodarstvo.

Raspoređivat će se i sredstva za stranke koje su zastupljene u Gradskom vijeću te će se donositi proračun Grada za iduću godinu koji će dan prije biti predstavljen na konferenciji za novinare.

Na sjednici bi vijećnici trebali donijeti i odluke o zaduživanju Grada, odnosno o dizanju kredita i to dva kredita. Jedan za uređenje gradskog stadiona i pratećih objekata, a drugi u svrhu rekonstrukcije javne rasvjete. Prvi bi trebao biti u iznosu od sedam milijuna kuna i to kod Erste&Steiermärkische Bank d.d., dok bi drugi trebao biti nešto veći, čak osam i pol milijuna kuna u svrhu rekonstrukcije javne rasvjete, a taj bi se trebao podići kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI