Investicija u komunalcu: Kupuju vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska komunalna tvrtka Lukom kreće u novi ciklus prikupljanja odvojenog otpada, a glavna stavka je nabavka novog kamiona za prikupljanje otpada.

Povodom toga prošle je srijede je u vijećnici Centra za kulturu i informacije Dragutin Novak u Ludbregu održana uvodna konferencija projekta ‘Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada’. Riječ je o projektu Lukoma odobrenom u sklopu Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’, a cilj ovog projekta je da se kroz nabavu novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje više vrsta otpada modernizira i poveća vlastiti kapacitet za još efikasnije preuzimanje otpada na samom izvoru, točnije – kućnom pragu.

Očekuje se tako da će se u punoj prvoj godini nakon provedbe projekta doći do željenog rezultata od minimalno 150 tona manje odloženog otpada na odlagalište s obzirom na to da se pravilno sortirani otpad lakše može reciklirati i još jednom postati – sirovina.

Direktorica tvrtke Spomeka Škafec navela je i dodatnu vrijednost projekta koja se ogleda u provođenju edukativnih radionica s najmlađima, djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kako bi ih se educiralo o važnosti pravilnog razvrstavanja otpada, pa i korištenja biorazgradivog otpada za kućno kompostiranje, a sve kako bi se kroz takvo djelovanje i od najranije dobi stvrila kolektivna svijest o važnosti smanjenja proizvodnje otpada koji se odlaže na odlagališta. Kroz edukativne radionice, djeca će također dobiti ekološki prihvatljive olovke koje u sebi sadrže sjeme biljke kako bi zasadili svoju biljku i na taj način prirodu učinili još zelenijom.

Na konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić koji je pohvalio trud tvrtke da osmisli i provede projekt koji će zasigurno dići kvalitetu života žitelja grada i okolnih općina na jednu višu razinu te općenito, uz ostale projekte Grada Ludbrega, doprinijeti još čišćem i ljepšem mjestu za život. Uvodnoj konferenciji nazočili su i predstavnici Općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec te Općine Sveti Đurđ. Ukupna vrijednost projekta je 1,12 milijuna kuna, od čega Europska unija iz sredstava Kohezijskog fonda sufinancira 963.909,58 kuna. To je gotovo 85 posto ukupno prihvatljivih troškova u projektu, a razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI