Investitor Josip Galinec: Studenti će u Koprivnici već ovu jesen dobiti moderan dom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako radovi još nisu ni blizu početku, nov i moderan studentski dom za koprivničke studente bit će spreman za početak sljedeće akademske godine. Doznajemo to od direktora firme ISTO student Josipa Galinca koji nam je potvrdio kako bi prvi radovi trebali krenuti na proljeće.

Članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Epidemija korone zakočila je mnoge projekte pa je tako malo odužila i početak našeg. Ne bude li još nekakvih nepredviđenih okolnosti, mogu sa sigurnošću reći da ćemo studentski dom u Koprivnici početi graditi na proljeće – rekao je Josip Galinec, direktor firme investitora ISTO student koji u Zagrebu ima tri studentska doma i iza sebe veliko iskustvo u tom području. 

Na čestici u koprivničkom Kampusu, na kojoj će biti smješten dom, nalazi se zgrada od 1111 metara četvornih koju treba temeljno obnoviti. Studentski dom imat će, kako doznajemo, u prvoj fazi 80-ak kreveta, a od toga najmanje četiri trebala bi biti prilagođena za osobe s invaliditetom.

U drugoj fazi, doznajemo, bit će čak 160 studentskih kreveta. Početak radova na drugoj fazi i dovršetak planiran je za akademsku godinu 2022./23. Prema sadašnjim procjenama, ukupna investicija koštat će više od 20 milijuna kuna, a točan iznos bit će poznat nakon izrade projektne dokumentacije.

Galinec ističe da je i online studentska nastava također jedna od okolnosti koje nisu povoljne za funkcioniranje domova.

Josip Galinec (desno)

– U veljači nam je u planu s Gradom Koprivnicom riješiti preostale zemljišne pojedinosti kako bismo mogli krenuti u radove. Do nove akademske godine 80 studenata imat će svoje sobe – potvrdio nam je Galinec.

U njegovim domovima u Zagrebu cijene dvokrevetnih soba kreću se između 750 i 950 kuna, a jednokrevetnih, kako kaže, zbog komfora nešto su veće.

– Privatni smještaj u stanovima u Koprivnici plaća se četveroznamenkastim ciframa, a i sve teže je pronaći kvalitetan koji bi odgovarao studentima. Cijena soba u koprivničkom domu sigurno neće biti veća od zagrebačkih. Cijena će biti troznamenkasta – potvrdio je Galinec koji je obećao kako će koprivnički studenti imati moderan i funkcionalan dom koji će im garantirati mir i bit će prilagođen njihovim studentskim potrebama.

Dodajmo i kako se prilikom potpisivanja ugovora s Gradom Galinec obvezao dovršiti planirani dom u roku dvije godine od potpisivanja ugovora, a to je do 20. veljače 2022. godine.

Prva faza, kaže, bit će sigurno dotad gotova. Usto, početna godišnja naknada za pravo građenja iznosi 35.000 kuna koliko mora platiti Gradu, dok je ukupna naknada kroz 33 godine 1,15 milijuna kuna. S obzirom na epidemiju i lokalne zajednice daju olakšice i moratorije pogođenim djelatnostima. Galinec ističe da se radi o pravu koje traje više od tri desetljeća i da plaćanje naknade u ovakvoj „lockdown“ godini nije nešto što je dramatično te da s Gradom ima razuman dogovor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI