INVESTITOR U KOPRIVNICI Direktor termoelektrane Steinke: Capuccino u Podravki nije mi baš dobro sjeo…

Šef tvrtke koja gradi elektranu kod Koprivnice, moćan poslovnjak za kojeg, kako se priča, lobiraju i krugovi bliski njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, održao je danas tri odvojena sastanka s čelnicima Podravke, Grada i Županije


Autor: podravski.hr — 04.04.2013. / 14:10 Aktualno

KOPRIVNICA – Juergen Barth Steinke, direktor tvrtke E-two-energy koja će graditi elektranu na biomasu vrijednu blizu pola milijarde kuna, danas je u Koprivnici, iza čvrsto zatvorenih vrata, obavio tri odvojena sastanka s čelnicima Podravke, Grada i Županije.
Premda u ovom času nije poznato o čemu se razgovaralo, pretpostavlja se kako je najviše bilo riječi o utjecaju termoelektrane na podravski okoliš, ali i Podravkinih tvornica u čijoj će neposrednoj blizini niknuti golemi dimnjak elektrane. Kako smo već ranije objavili, pokraj elektrane trebali bi se graditi i staklenici za uzgoj povrća. To je, navodno, bio jedan od uvjeta da elektrana dobije ‘zeleno svjetlo’ jer bi, bez staklenika i dodatnog iskorištavanja topline, prema državnim propisima bila nedovoljno energetski učinkovita.
Jurgen Steinke je moćan poslovnjak za kojeg, kako se priča, lobiraju i krugovi bliski njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.
Uoči početka današnjeg sastanka sa županom Darkom Korenom, zadnjim od tri u nizu, Steinke se požalio da mu capuccino koji je pio u Podravki baš i nije dobro ‘sjeo’. Župan mu je na to odgovorio kako je sada na prijateljskom terenu pa će mu i capuccino sigurno biti mnogo ukusniji.
Izvještava: NIKOLA WOLF

Na fotografiji: Juergen Barth Steinke (lijevo) danas u šetnji Koprivnicom