IPAK NEĆE U ZATVOR Srednjoškolac po Koprivnici klincima prodavao marihuanu za 100 kuna

Mora, također, krenuti u postupak odvikavanja od marihuane


Autor: podravski.hr — 06.01.2018. / 10:41 Crna kronika

Ilustracija/Policija je prijavila slučaj Državnom odvjetništvu

Maloljetnik (17) koji je po Koprivnici dilao marihuanu mnogim maloljetnim osobama od kojih je uzimao po 100 kuna ipak neće završiti u zatvoru. Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu predložilo je Županijskom sudu “izricanje odgojne mjere pridržaja maloljetničkog zatvora i podvrgavanja stručnom medicinskom postupku ili postupku odvikavanja od droge ili drugih ovisnosti”.
Odgojna mjera pridržaja maloljetničkog zatvora u naravi znači kako mu zatvor ipak visi nad glavom te ga Županijski sud, ako usvoji takav prijedlog, može aktivirati ako se mladi diler ne popravi i ne shvati kakvo zlo čini. Mora, također, krenuti u postupak odvikavanja od marihuane. Optuženi mladić danas je punoljetan.
Kako je jučer priopćeno, “Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedenog pripremnog postupka, podnijelo Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za izricanje odgojne mjere prema hrvatskom državljaninu (1999.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama”.
– Prema rezultatima pripremnog postupka, slijedi da je maloljetnik u travnju i svibnju 2017. godine na području Koprivnice posredovao u nabavljanju droge marihuane na način da je primio od više osoba, od kojih su neke bile mlađe od 18 godina, novčane iznose od po 100,00 kuna i kupovao drogu marihuanu te ju isporučivao kupcima – naveli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA