IPAK NEĆE U ZATVOR Zbog Milka čokolada i Cedevite suludi razbojnik autom htio pregaziti hrabru prodavačicu, spasila se u zadnji čas

Opasni je razbojnik osuđen na rad za opće dobro, državni tužitelji žalili su se na presudu smatrajući je preblagom


Autor: podravski.hr — 14.10.2018. / 10:37 Crna kronika

Parkiralište Plodina u Ludbregu na kojem se dogodio suludi napad

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je Dragan (40) proglašen krivim za razbojništvo i jednogodišnja kazna zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro.
Dragan je, prema presudi, lani u Plodinama u Ludbregu ukrao više prehrambenih proizvoda. Nakon što je prodavačica posumnjala da u ruksaku ima otuđene artikle i zamolila ga da pokaže sadržaj, pobjegao je iz dućana i sjeo u automobil.
Premda je pritom riskirala svoj život, prodavačica Božica nije uspjela spriječiti kradljivca koji je put Daruvara u kojem živi pobjegao s plijenom. No, policajci PU bjelovarske, prema prijavi ludbreških kolega, vrlo brzo su ga uhitili.
Prema optužnici, Dragan je ukrao 21 čokoladu Milka i četiri pakiranja Cedevite ukupne vrijednosti blizu 500 kuna. Kad ga je nešto prije 11 sati ujutro prodavačica otkrila, zatražila je da otvori i pokaže sadržaj ruksaka kojeg je nosio. No, Dragan je to odbio, napustio blagajnu, izašao prema parkiralištu te sjeo u svoj peugeot 306 kojeg je bio parkirao ispred iz trgovine.
Kako bi ga zadržala, hrabra je prodavačica stala ispred automobila.
– Makni se – vikao joj je Dragan.
– Neću se maknuti dok ne vrneš robu – bila je odlučna Božica.
– Dobro, onda ću te zgaziti – luđački je povikao Dragan i stisnuo gas do daske.
Pogonski kotači su uz škripu proklizali, a Draganov je automobil naglo krenuo prema prodavačici. Ona je u posljednji tren skočila u stranu i izbjegla izravan nalet, vjerojatno i teže ozljede. Dramatični bijeg opasnog lopova dogodio se pred nekoliko kupaca trgovine koji su također svjedočili na sudu.
Kako su naveli u Državnom odvjetništvu, žalba je podnesena zbog odluke o kazni i državno odvjetništvo smatra da je okrivljeniku trebalo izreći kaznu zatvora, a ne rad za opće dobro, s obzirom da ne postoje značajne olakotne okolnosti za okrivljenika koji je osuđivana osoba i počinio je novo teško kazneno djelo kojim je ugrožen jedan ljudski život. (rm)
FOTO: ILIUSTRACIJA