Ipak ništa od pješačkih staza u prigradskim naseljima – sve stalo zbog aglomeracije!

Projekt izgradnje pješačkih staza po ludbreškim prigradskim naseljima već je dugo vremena u planu i brojni mještani žele taj problem riješiti što prije jer je u pitanju sigurnost pješaka, biciklista, a ponajviše djece koja putuju u školu. Konkretno, radi se o stazama u Sigecu, Slokovcu i Apatiji, a sve je trebalo biti financirano iz proračuna ŽUC-a koji je već osigurao novac za to uz potporu Grada koji je također osigurao svoj dio.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ipak, radovi nisu počeli jer je došlo do problema kada se pregledavala građevinska dozvola te je zbog tehničkih razloga projekt obustavljen. O toj temi se razgovaralo i na sjednici Gradskog vijeća, a zašto su radovi stopirani pojasnio je vijećnik Krešimir Horvat koji je ujedno i predsjednik upravnog vijeća ŽUC-a.

– Ovaj je novac bio spreman, i to 1,4 milijuna kuna što je bio najveći iznos uopće izdvojen za neki Grad ili Općinu na području županije. Sve je stalo zbog Aglomeracije Ludbreg. Komunalna infrastruktura na toj relaciji postavljena je s lijeve strane ako se kreće od Ludbrega. Budući da postavljanje pješačko-biciklističke staze podrazumijeva i izgradnju sustava odvodnje oborinskih voda, na toj strani ne može se raditi. Sustav odvodnje gradit će se s desne strane. Bilo bi neodgovorno od nas da sada izgradimo pješačke staze i da ih onda trgamo za godinu ili godinu i pol kad će ići kanalizacija. Radi se o novcu poreznih obveznika i iako smo mogli krenuti sada prije izbora raditi i skupljati bodove, bacili bismo novac u vjetar i zato nismo krenuli u izvođenje projekata – naveo je Horvat i dodao da će se ta dva projekta raditi paralelno, što će također umanjiti troškove zahvata.

S druge strane, gradonačelnik Dubravko Bilić ima drugačije viđenje kada je riječ o ovome projektu te smatra kako je bez obzira na Aglomeraciju trebalo krenuti u izgradnju ovih staza jer je projekt sigurnosti bitniji od kanalizacije.

– Mi smo osigurali 500 tisuća kuna u gradskom proračunu koje ćemo sada prenamijeniti. Smatram da smo trebali krenuti jer može biti da će se Aglomeracija čekati još dvije godine, a ako bi se nešto tim radovima i uništilo, to bi se i popravilo. Ako ništa drugo, imali bismo nogostup i djeca bi bila sigurnija. Smatram da takvi sigurnosti projekti imaju prednost nad onim podzemnima koji će se svakako napraviti pa makar i kasnije. Čekamo već dugo na kanalizaciju pa ćemo tako i dalje, a ovo se ne bi trebalo čekati – rekao je gradonačelnik Bilić na ovu temu na gradskoj sjednici.

Kako bilo, radova na pješačkim stazama nema i izgleda da će se čekati Aglomeracija, a kada će to biti, zasad nije poznato.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI