IPAK OSUĐEN Pljačkaš na sudu iznio urnebesnu obranu: Uzeo sam mu samo 2000 kuna za režije, a pegla mi je vjenčani dar

Zbog serija provala u Koprivnici osuđen je na 20 mjeseci zatvora. Već ranije odslužio je blizu 11 godina


Autor: podravski.hr — 04.06.2018. / 18:56 Crna kronika

Kobno je pogriješio kod provale u kuću bivšeg Belupova menadžera

Mario Jandrok (37) zvan Polo s prebivalištem u Velikom Bukovcu kod Ludbrega i boravištem u Koprivnici osuđen je na 20 mjeseci zatvora zbog serija provala potkraj prošle i početkom ove godine. Deset mjeseci će odslužiti, a deset neće ako ne počini novo nedjelo.
Jandrok je, inače, okorjeli kriminalac, a već je pravomoćno osuđen na jednistvenu kaznu zatvora od gotovo 11 godina zbog teških krađa, nanošenja tjelesnih ozljeda, provala i sličnih delikata. Osuđivali su ga sudovi diljem Hrvatske: u Varaždinu, Požegi, Puli, Čakovcu, Ivancu, Ludbregu, Koprivnici… Zatvorsku kaznu odslužio je potkraj srpnja prošle godine i odmah nakon izlaska bacio se na ‘stari posao’.
Prema ovotjednoj presudi Općinskog suda u Koprivnici, Jandrok je proglašen krivim za više provala i krađa od lanjskog prosinca do ovogodišnje veljače u Koprivnici. Prvo je sredinom prosinca odvijačem nasilno otvorio vrata kuće u Ulici Antuna Mihanovića, ali ništa nije uzeo. Potom je u istoj ulici na isti način provalio u drugu kuću odakle je ukrao higijenske potrepštine, brašno, ulje, sušilo za kosu i dva parfema.
Potom je potkraj siječnja u noćnim satima u Špoljarskoj ulici provalio u kuću iz koje je otuđio tanjure, pet majica, ručni sat, glazbenu liniju sa zvučnicima, televizor, nove patike, računalo, električnu četku za kosu i lokot za bicikl.
Početkom veljače opet se vratio u Ulicu Antuna Mihanovića i tamo u gluho doba noći ušao u ljetnu kuhinju, garažu i automobil poznatog menadžera Belupa. Maznuo mu je novčanik s novcem i karticama koji je bio u vozilu, kilogram sira parmezana, slatkiše, voće i vlažne maramice.

Iste je noći počinio veliku nesmotrenost zbog koje ga je policija vrlo brzo otkrila. Oko 3.30 ujutro na bankomatu ukradenom karticom podigao je dvije tisuće kuna. Kamere su, naravno, zabilježile svaki njegov pokret

Iz škrinje u ljetnoj kuhinji uzeo je četiri kilograma puretine, polovice piceka i čak 30 kilograma mesa divljači. U metalnom ormaru u garaži pronašao je lovačku karabin pušku s optikom, laserskim ciljnikom i crnom baterijom montiranom na cijev, 50-ak komada streljiva i preklopni lovački nož.
No, iste je noći počinio veliku nesmotrenost zbog koje ga je policija vrlo brzo otkrila. Oko 3.30 ujutro ispred ulaza u centralu Podravske banke u Opatičkoj ulici na bankomatu ukradenom karticom s upisanim PIN-om na papiriću podigao je dvije tisuće kuna. Kamere su, naravno, zabilježile svaki njegov pokret. Brzo je uhićen i pritvoren, a nepravomoćna presuda pala je za manje od četiri mjeseca jer su ga odale ukradene stvari, ali i priznanje većine krađa.
– Na bankomatu sam ukucao taj pin i na računu je bilo oko devet tisuća kuna, a ja sam podigao samo dvije tisuće jer mi je toliko trebalo za stanarinu i režije – branio se Jandrok na sudu.
Kaže i kako je kao brižni očuh pušku sa streljivom stavio ispod trosjeda da djeca njegove nove partnerice ne mogu do oružja. Namjeravao je kasnije sve prodati, a policiji je odmah rekao gdje je skriveno.
– Ovo sve sam uradio zbog osobnih problema jer mi je dijete oduzeto kad sam završio u zatvoru – naglasio je osuđenik.
Na koncu je protestirao jer mu je policija prilikom pretresa kuće oduzela i parno glačalo Tefal koje, kaže, nije ukrao.
– To mi je bio vjenčani dar, a oni su mi ga uzeli, što nije pošteno – zaključio je Mario Jandrok. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF