Išao u Las Vegas: Nema postupka protiv Šaška, vratio je novac za putovanje

Podravski list profile
Netko ga je prijavio Povjerenstvu da su mu avionsku kartu i smještaj platila trgovačka društva koja posluju s Gradom

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u petak odlučilo je da neće pokretati postupak protiv križevačkog dogradonačelnika Danijela Šaška zbog puta na sajam u Las Vegas u siječnju prošle godine. Netko ga je prijavio Povjerenstvu da su mu avionsku kartu i smještaj platila trgovačka društva koja posluju s Gradom.

– Na putovanje je dužnosnik išao zajedno s još tri osobe, a aranžman puta organiziralo je i unaprijed za sve četiri osobe zajednički platilo trgovačko društvo ART MEDIA d.o.o. Budući da je dužnosnik po povratku s puta nadoknadio troškove puta koje je za njega platilo društvo ART MEDIA d.o.o., nisu utvrđene okolnosti koje bi upućivale na moguću povredu članka 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa te je donesena Odluka o nepokretanju postupka – kazali su nam u Povjerenstvu.

Dometnuli su kako će Šaška uputiti da je ubuduće, radi zaštite vlastite vjerodostojnosti i otklanjanja percepcije da je od privatne pravne osobe primio nedopušteni dar, dužan voditi računa da sam prethodno snosi troškove putovanja u inozemstvo, a ako je putovanje unaprijed plaćeno od organizatora zbog povoljnosti u cijeni putovanja, dužan je navedenu okolnost, kao i okolnost da će sve osobne troškove refundirati organizatoru, javno deklarirati.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI