ISKORAK ZA NAJSIROMAŠNIJE: Grad Crvenom križu daruje zemljište za izgradnju prihvatilišta za beskućnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pred koprivničkim gradskim vijećnicima danas će se naći čak 19 točaka dnevnog reda. Među najvažnijima svakako je ona o imenovanju Aldijane Matić Horvat koja je predložena za direktoricu trgovačkog društva Enter, koje upravlja Poduzetničkim inkubatorom u Dravskoj ulici. Uz tu točku, vrlo važna je i ona o darovanju zemljišta u Herešinskoj ulici u Koprivnici Gradskom društvu Crvenog križa za izgradnju Centra za pomoć u kući, koji bi ujedno bio i prihvatilište za beskućnike. Naime, Gradsko društvo zamolilo je Grad za pomoć u pronalasku prikladnog zemljišta za gradnju Centra, za koji su dobili gotovo 15 milijuna kuna europskog novca, a Grad je jedan od partnera u projektu. Prema projektu, Centar je zamišljen kao mjesto pružanja raznih usluga beskućnicima s područja cijele županije, ali i siromašnima, korisnicima Pučke kuhinje, umirovljenicima i starijim osobama, najranjivijim skupinama građana, koji će ondje moći sudjelovati u aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa, ali će imati i poludnevni boravak. 

Za prihvatilište je Crveni križ dobio 15 milijuna kuna europskog novca

– Gradsko društvo trenutno priprema i dostavlja do 170 obroka dnevno, što je maksimalan broj obroka koje može pripremiti s obzirom na postojeći kapacitet opremljenosti kuhinje, no ni prostorni resursi nisu dovoljnog kapaciteta te se ne mogu obuhvatiti sve djelatnosti Gradskog društva – objasnili su u Crvenom križu razloge nužnosti izgradnje jednog takvog centra.

Roditelje će razveseliti vijest da će Grad i najesen financirati kupnju radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, polaznike gradskih osnovnih škola, a viničke školarce da počinje rekonstrukcija njihove Područne škole vrijedna 819 tisuća kuna. Osim toga, pred vijećnicima će se naći razni izvještaji, poput onoga o stanju sigurnosti u prošloj godini na području grada, o izvršenju proračuna za prošlu godinu, gradnji komunalija, itd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI