ISKORAK ZA NAJSIROMAŠNIJE: Grad Crvenom križu daruje zemljište za izgradnju prihvatilišta za beskućnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pred koprivničkim gradskim vijećnicima danas će se naći čak 19 točaka dnevnog reda. Među najvažnijima svakako je ona o imenovanju Aldijane Matić Horvat koja je predložena za direktoricu trgovačkog društva Enter, koje upravlja Poduzetničkim inkubatorom u Dravskoj ulici. Uz tu točku, vrlo važna je i ona o darovanju zemljišta u Herešinskoj ulici u Koprivnici Gradskom društvu Crvenog križa za izgradnju Centra za pomoć u kući, koji bi ujedno bio i prihvatilište za beskućnike. Naime, Gradsko društvo zamolilo je Grad za pomoć u pronalasku prikladnog zemljišta za gradnju Centra, za koji su dobili gotovo 15 milijuna kuna europskog novca, a Grad je jedan od partnera u projektu. Prema projektu, Centar je zamišljen kao mjesto pružanja raznih usluga beskućnicima s područja cijele županije, ali i siromašnima, korisnicima Pučke kuhinje, umirovljenicima i starijim osobama, najranjivijim skupinama građana, koji će ondje moći sudjelovati u aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa, ali će imati i poludnevni boravak. 

Za prihvatilište je Crveni križ dobio 15 milijuna kuna europskog novca

– Gradsko društvo trenutno priprema i dostavlja do 170 obroka dnevno, što je maksimalan broj obroka koje može pripremiti s obzirom na postojeći kapacitet opremljenosti kuhinje, no ni prostorni resursi nisu dovoljnog kapaciteta te se ne mogu obuhvatiti sve djelatnosti Gradskog društva – objasnili su u Crvenom križu razloge nužnosti izgradnje jednog takvog centra.

Roditelje će razveseliti vijest da će Grad i najesen financirati kupnju radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, polaznike gradskih osnovnih škola, a viničke školarce da počinje rekonstrukcija njihove Područne škole vrijedna 819 tisuća kuna. Osim toga, pred vijećnicima će se naći razni izvještaji, poput onoga o stanju sigurnosti u prošloj godini na području grada, o izvršenju proračuna za prošlu godinu, gradnji komunalija, itd.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI