Iskrsnuli laureati za prestižna županijska priznanja: Leonardu Markaču za životno djelo, nitko nije zaslužio “Maru Matočec”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dugogodišnji župnik župe Močile msgr. Leonard Markač trebao bi dobiti županijsku nagradu za životno djelo. Naime, Odbor za dodjelu sastao se u petak i potvrdio župnikovo priznanje, koje još samo treba potvrditi Županijska skupština na sljedećoj sjednici.

I ove godine dodijelit će se priznanje za počasnog građanina županije. Samo nekoliko mjeseci nakon što je istu nagradu primio u Koprivnici, dr. Dragutinu Feletaru pripala je i ova čast. Dodajmo i kako je dr. Feletar primio već županijsku nagradu za životno djelo, i to 2002. godine. Posljednje priznanje počasnog građanina pak, navedimo i to, dodijeljeno je 2017. godine, legendarnom naivnom umjetniku Miji Kovačiću.

Nažalost, kako doznajemo, ove godine neće biti dodjele jedne od najiščekivanijih nagrada, one „Mare Matočec“ za ravnopravnost spolova i ljudska prava. Iz izvora bliskih Odboru doznajemo kako ove godine nije stigla niti jedna jedina prijava zaslužnog građanina ili građanke. „Očito nikome nije bitna ravnopravnost, a ni ljudska prava“, rekao nam je izvor kojega je šokiralo da baš nitko nije zaslužio ovo priznanje.

Lanjsku Maru Matočec primila je Kristinka Štefan iz Virja zbog predanog volonterskog rada na unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a posebno kroz rad Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ u Đurđevcu.

Dodajmo i kako od ove godine imamo novu nagradu, i to u području inovacija pod nazivom „Marcel Kiepach“ po križevačkom inovatoru s početka prošlog stoljeća na području elektronike, magnetizma i prijenosa zvučnih signala koji je patentirao, između ostalog, brodski kompas, dinamo rasvjetu… Županijsko priznanje dobit će učenici Strukovne škole u Đurđevcu i njihov mentor Mladen Parag. Oni su lani izradili vozilo na solarni pogon. S obzirom na epidemiju i mjere Stožera, zasad još uvijek nitko ne zna hoće li se u travnju održati svečana sjednica za Dan županije, kad bi trebala biti javna dodjela ovih nagrada. Lani je dodjela bila odgođena do lipnja kad su laureati primili svoja priznanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Đurđevac: Prijetio poznaniku da će ga ubiti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio riječima poznaniku, oštećenom 62-godišnjaku da će ugroziti njegov život. -Zbog sumnje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI