Iskustvo: Bole me koljena, a vrti mi se i u glavi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zlata Kuharić (80) i pod stare dane i dalje je vrijedna seoska žena koja ništa ne prepušta slučaju. Vrt, kuća i okućnica njena su svakodnevna obveza i nužda, pa ova umirovljenica ne pita za vremensku prognozu jer zna da mora. Pritom joj bolest nije prepreka, a ni godine, jer radi više od nekih mnogo mlađih od sebe. Nažalost, godine su tu, a s njima i razne teškoće.

– Zdravlje vam je pod starost svakak. Slabo je. V koleni me tak noge boliju da dok idem tak zablokiraju da bi se vrušila dole. Već se to puno put dogodilo. No pak, dok gore kaj hoću pogledati, tak mi se zvrti kaj se odma vrušim dole. Ne znam kaj je to, ali mislim da su godine – rekla je Zlata Kuharić.  Inače nema nekih većih zdravstvenih tegoba, ne muči je ni tlak ni šećer poput većine njenih vršnjaka pa pije samo tablete za bolove kad više ne može izdržati.

Zlata je od djetinjstva zaposlena na poljoprivredi, a to je posao od jutra do sutra, po kiši i snijegu. Nažalost, najviše se radi ljeti, kad je i najteže. – Sad kak je vruće stalno imam posla i na vrtu i svugde. Ak kaj hoćeš imati, treba i raditi. Vrućina mi ne smeta previše, ali mi nije bogme ni lepo. Sva se oznojim, ali nemrem si pomoći, mora se raditi i po suncu. U hladu slaba korist –rekla je Zlata Kuharić.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI