Iskustvo pacijenta – Dan D za Zdravka: “Sutra ću na operaciju raka grla.”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanac Zdravko Perika (66) danas putuje u zagrebačku bolnicu Rebro, gdje će sutra, u utorak, operirati rak grla. Ova neugodna dijagnoza došla mu je prošli tjedan, nakon nekoliko mjeseci problema s glasom. Zdravko, naime, ne može pričati, tek šaptati, a osim toga, nema nikakvih drugih simptoma bolesti.

Zdravko Perika ni u ovim najtežim trenucima nije izgubio vjeru i optimizam

– Već sam jednom operirao jednu glasnicu, rekli su da je bio rak. Također sam bio bez glasa. Nekoliko mjeseci bilo je bolje, ali sada opet mogu samo šaptati. Vele da je sada rak grla – priča nam Zdravko, koji usprkos teškoj dijagnozi nije izgubio vjeru ni optimizam.

– Ne bojim se, čega bih se bojao, no ne znam što me čeka, niti znam je li se rak proširio gdje drugdje. Zvali su me sinoć iz bolnice da dođem tamo i da moram odmah na operaciju – kaže Zdravko Perika. Sreća je, reći će, što ga ništa ne boli, no teško je živjeti bez glasa, uz tihi šapat. Volio bi imati svoj stari glas, no svjestan je da prvo mora dobiti bitku s teškom bolešću, a onda će život planirati dalje.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI