Ispovijest Podravke (20) prijavljene za prostituciju: Dobivala sam do 400 kuna, moji doma sve su znali!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dosta snažno odjeknula je vijest kako je djevojka (20) sa šireg koprivničkog područja uhvaćena zbog odavanja prostituciji. Policijski službenici početkom tjedna nakon dojave priveli su djevojku u postaju na obavještajni razgovor zbog sumnje da se bavi “najstarijim zanatom”.

Priču s navedenom djevojkom u ponedjeljak objavio je Podravski list.

Nakon razgovora s policajcima, djevojka ništa nije poricala. Kako prostitucija nije kazneno djelo, djevojka je prekršajno prijavljena. Do djevojke smo došli uz obećanje da ćemo zaštititi njezin identitet, nevoljko je pristala iznijeti svoju priču.

– Sve je počelo prije nekoliko mjeseci, a na to sam se odlučila zbog neimaštine. Kod kuće imamo sve zajedno 1500 kuna primanja i živimo teško. Htjela sam pomoći roditeljima. To je bio jedini razlog zašto sam u to krenula – počela je priču djevojka koju su u srijedu zbog odavanja prostituciji prijavili policajci.

– Osobe za seks pronalazila sam preko oglasnika. Nije sad bitno kojeg, a cijena susreta bila je od 200 do 400 kuna. Nikad nisam dobila više. Javljali su mi se muškarci iz varaždinskog kraja i očito me netko prijavio – priznala nam je prijavljena 20-godišnjakinja.

– Nalazila sam se s običnim ljudima, nije bio nitko poznat. Dolazili su po mene, a to smo radili u prostoru gdje su oni odredili, u pravilu smo odlazili u njihovom stan. Sve je trajalo od 40 minuta do sat vremena, a nakon svega sam se osjećala užasno – ispričala nam je djevojka i opisala kako su je zvali razni muškarci, predlagali joj razne gadosti, a ona se našla tek s nekolicinom.

– Tražila sam samo da budu nježni, no neki su bili i grubi. Sada samo plačem. Teško mi je. U selu svi znaju, govore o tome, mislim da su me i oni prijavili. Teško mi je jer znam da nije gotovo – potresena je bila naša sugovornica. Pitali smo je što će dalje.

– Sada čekam socijalnu pomoć, a voljela bih se maknuti od svega. Želja mi je otići na more i upisati fakultet – rekla je ona. Dodala je kako je njezina obitelj dobro znala što radi i zašto. Navela je da “nisu bili za to, nije im bilo drago”, no  prešutno su prešli preko toga. Otkrila je kako ima i dečka koji nije znao kako zarađuje. Saznao je tek sada.

– Rekla sam dečku sve, priznala mu nakon što sam prestala s time. Malo smo se posvađali, a kako je zaspao, rekao je da će me nazvati – ispričala nam je naša sugovornica.

– Iako znam da moje ime neće biti javno objavljeno, ljudi znaju sve. Zato i plačem svaki dan – pojadala nam se 20-godišnjakinja.

Za nedjelo koje je počinila prema prekršajnom zakonu može biti kažnjena kaznom koja je još navedena u njemačkim markama, a kunskoj protuvrijednosti mjeri se u rasponu od 200 do 800 kuna, ili u težim slučajevima do 30 dana zatvora. To je učinila, kako kaže, prvi put, i ne misli to više nikada ponoviti. Koji je komentar nakon svega? Naša sugovornica nije ni prva ni zadnja koja je odlučila prodavati svoje tijelo i tako na lak i nezakonit način doći do novca.

Posljednji slučaj prostitucije otkriven je prije tri godine kada je uhićen danas 55-godišnjak zbog podvođenja svoje tadašnje djevojke (28) koja mu je u međuvremenu postala supruga. Bio je optužen za ukupno 11 kaznenih djela prostitucije. Toliko su mu, naime, uspjeli dokazati tijekom kriminalističkog istraživanja koje je uključivalo i tajne mjere praćenja, snimanja razgovora na mobitel i presretanja SMS poruka.

Kako djevojka (28) zarađeni novac od prodaje svog tijela nije zadržavala za sebe, barem tako tvrdi optužnica, u ovom se predmetu vodi kao žrtva kaznenog djela. Ona se dragovoljno seksala s većim brojem muškaraca za novac koji je kasnije predavala svom dečku, a kako je istraga utvrdila, zarađeni se novac trošio na kocku i lagodniji život. Većina od 11 klijenata bili su poznatiji poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, uglavnom stariji od 50 godina.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI