Ispovijest vozača koji je zamalo ubio majku i dvoje djece: ‘Alkohol me jednostavno ftrgel, zaspal sam…’

Majka i dvoje djece koji su stradali u prometnoj nesreći još su uvijek u šoku


Autor: podravski.hr — 08.06.2018. / 18:19 Aktualno

Josip se vozio u ovome opelu

Josip Kiš (23) iz Molva prošle je nedjelje sjeo za volan s 3,79 promila i potom pao u alkoholnu komu te skrivio prometnu nesreću između Đurđevca i Grkina u kojoj su lakše stradali majka i njeno dvoje maloljetne djece.
Josip nam je otvorio dušu i odlučio ispričati kako se dogodila nesreća koja je mogla završiti golemom tragedijom. Svjestan je, kaže, da je napravio strašnu glupost. Da stvar bude još gora, Josip uopće nema vozačku dozvolu.
Prošle nedjelje bio je na proslavi prve pričesti u Đurđevcu i već od podneva krenuo je piti.
– Znate kako to već ide na takvim feštama. Društvo vas povuče i krene malo s rakijom za aperitiv, pa malo pive i vina, pa onda još pokoja zdravica sa žesticom i to me je “vtrglo”. Nikad se dosad nisam tako napio – priča nam Josip.
Kad je kretao doma, družina s fešte nagovarala je Josipa da ne sjeda za volan te da ga netko od njih odveze. No, pijanu glavu, ističe Josip, ne može se odgovoriti od namjere.
– Nisam popustio i sjeo sam za volan. Sjećam se vožnje do izlaza iz Đurđevca. Zaspao sam za volanom, a to je prema tvrdnjama liječnika bila alkoholna koma i sljedeće čega se sjećam su prizori iz bolnice. Sestre su me budile i rekle mi što se dogodilo. Moje prvo pitanje bilo je kako su djeca. Nikad sebi ne bih mogao oprostiti da se njima nešto dogodilo. Hvala Bogu da je moja nepromišljenost i glupost imala sretan kraj. Sramim se zbog svega što se dogodilo i ovo mi je dobra lekcija da više nikad ne vozim pijan, a ni bez vozačke dozvole – skrušeno kaže Josip Kiš.

Majka i dvoje djece zabili su se i u drvo

Pregled u bolnici, dodaje Josip, pokazao je da ima samo posjekotine po licu pa je odmah završio u policijskom “apartmanu” na triježnjenju.
– Tek sam u ponedjeljak popodne došao k sebi i postao svjestan što sam napravio. Iako nemam stalan posao, pokušat ću čim prije uštedjeti za popravak auta u koji sam se zaletio, a onda za autoškolu. Sigurno mi više neće pasti na pamet vožnja bez položenog vozačkog ispita i u pijanom stanju – kaže Josip Kiš.
Majka i dvoje djece koji su stradali u prometnoj nesreći još su uvijek u šoku. Da 34-godišnja vozačica nije pokušala izbjeći direktan sudar, posljedice bi sigurno bile još teže.
– Prije samog zavoja odjedanput se auto iz suprotnog smjera našao u mojoj traci i refleksno sam pokušala skrenuti, no sudar nisam mogla izbjeći. Mi smo se nakon udara zaletjeli u drvo. Aktivirali su se zračni jastuci i kako je sve bilo puno dima i prašine, bila sam u strahu da se auto nije zapalio. Mi još uvijek zbog šoka osjećamo posljedice nesreće, a najviše šestogodišnji sin koji se od nedjelje noću stalno budi s plačem i strahom. To je za njega velika trauma i pitanje je kad će se od nje oporaviti – kaže potresena 34-godišnjakinja. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA