Istovarili građevinski otpad na izlazu iz sela

Mještani Đelekovca izrazili su zabrinutost oko nedavno istovarenog građevinskog otpada uz stovarište gdje se već desetljećima odlaže šećerna repa, na izlazu iz Đelekovca prema Šoderici, iza benzinske crpke.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Stovarište je, doduše, u državnom vlasništvu, a koristi ga privatna tvrtka kojoj je dan na korištenje, no sve oko toga je općinsko zemljište.

Problem leži i u tome da oko stovarišta nije odbačen samo građevinski otpad, nego i druga vrsta otpada kojoj također tamo nije mjesto. Kontaktirali smo Općinu Đelekovec u kojoj su nam rekli kako su obaviješteni o slučaju, te da su dogovorili sanaciju.

– Dobili smo prijavu zabrinutih mještana o inertnom građevinskom otpadu koji je tamo privremeno odložen. Najvažnije u ovom trenutku je da odvodni kanal nije zatrpan, a sanaciju smo dogovorili s tvrtkom Beton Lučko koja će otpad uskoro sanirati – rekla nam je načelnica Đelekovca Lara Samošćanec.

Sanacija otpada očekuje se u najkraćem roku , uvjeravaju iz Općine.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI