ISTRAGA Još traju izvidi o samoubojstvu žene na psihijatriji, obitelj pokreće parnicu protiv bolnice

Ispitani su dežurni liječnik i medicinsko osoblje koje je tada bilo u smjeni


Autor: podravski.hr — 16.03.2018. / 8:46 Aktualno

Ulaz u Opću bolnicu u Koprivnici

Izvidi koje su istražitelji Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu naložili koprivničkim policajcima vezani uz okolnosti samoubojstva žene (48) iz okolice Koprivnice na odjelu psihijatrije Opće bolnice u Koprivnici još traju. Predmet u tužiteljstvu službeno vodi zamjenik glavne tužiteljice Darko Galić, inače glasnogovornik ŽDO-a.
– Od policije sam primio izvješće, što sam naložio da naprave to su i napravili. Nakon toga sam tražio da se obave i neki dodatni razgovori koji do sada nisu bili obavljeni i tražio sam službeno da se pribave izvješće ministarstva i njihove inspekcije koju su proveli. Tek tada ćemo vidjeti ima li kakvih odgovornosti ili nema – rekao nam je Darko Galić.
Nesretna se 48-godišnjakinja objesila na Odjelu psihijatrije koprivničke Opće bolnice krajem prošle godine. Zbog činjenice da se samoubojstvo dogodilo u bolnici na odjelu psihijatrije, gdje bi se tako nešto realno moglo i očekivati, tužitelji žele nedvojbeno utvrditi baš sve okolnosti samoubojstva i je li se ono možda moglo spriječiti.
Tijekom policijskih izvida do sada su ispitani dežurni liječnik i medicinsko osoblje koje je tada bilo u smjeni. Nakon samoubojstva je bolnički ravnatelj dr. Mato Devčić proveo internu bolničku istragu. Peteročlani bolnički tim za izvanredni nadzor utvrdio je kako nije bilo propusta. Svoju je superviziju provelo i Ministarstvo zdravstva. Njihov sud nije javno objavljen i biti će službeno dostavljen varaždinskim tužiteljima na uvid ovih dana.
Usporedo s pravosuđem, postoje velike naznake kako će građansku parnicu protiv bolnice pokrenuti i obitelj nesretne žene. Njezin suprug angažirao je odvjetnički ured i osjetljivo se prati svaki korak koji se provodi po pitanju policijskih i državnoodvjetničkih izvida. (ke)
FOTO: ARHIVA