ISTRAGA Koprivničko tužiteljstvo jedva punoljetnom vozaču (18) oduzelo vozačku i naložilo obdukciju tijela poginulog

Slijetanje je bilo kobno za 23-godišnjeg Virovca koji je preminuo na mjestu nesreće, dok su dva 18-godišnjaka ozlijeđena i odmah su prevezena u koprivničku bolnicu. Vozač je samo lakše ozlijeđen


Autor: podravski.hr — 17.09.2018. / 18:38 Crna kronika

Prizori užasa na podravskoj magistrali kod Đurđevca

Jedva punoljetnom mladiću (18) koji je u subotu oko 3 ujutro ujutro mrtav pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo putnik u njegovu vozilu Davor Grčić (23) oduzeta je vozačka dozvola. Ta će mjera biti na snazi sve do pravomoćnosti presude, što znači da bi mladić bez vozačke mogao biti godinama.
Odlučilo je tako Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici koje je naložilo i obdukciju tijela poginuloga mladića te vještačenje alkoholiziranosti svih sudionika strašnog događaja. Nesreća se dogodila na podravskoj magistrali između mjesta Kladare i Kloštar Podravski blizu Đurđevca.
Prema dosad prikupljenim podacima, “do prometne nesreće je došlo tako da je mladi vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 1,7 promila, usljed čega nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, pa je nakon izlaska iz desnog zavoja skrenuo na desnu bankinu i udario u zemljani most, a vozilo se prevrnulo na krov”.
– Suputnik u vozilu (23) pritom je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – naglasili su u Općinskom državnom odvjetništvu.
Kako je naš portal prvi i jedini izvijestio s mjesta strašne tragedije, do nesreće je došlo kad je vozač ford escorta, 18-godišnjak iz Kalinovca kod Đurđevca, zahvatio bankinu i sletio s ceste u putni jarak. S njim u autu bili su i Davor Grčić te dva 18-godišnjaka. Slijetanje je bilo kobno za 23-godišnjeg Virovca koji je preminuo na mjestu nesreće, dok su dva 18-godišnjaka ozlijeđena i odmah su prevezena u koprivničku bolnicu. Vozač je samo lakše ozlijeđen i njemu nije bila potrebna liječnička pomoć. (rm)

Tijelo nesretnog mladića stavljaju u lijes

FOTO: DARKO IMBRIŠA/PODRAVSKI.HR