Iva (14) najmlađa je članica među hlebinskim slikarima naive

Ivi Hodalić, 14-godišnjakinji iz Hlebina, glavni je hobi slikarstvo. Od ranog djetinjstva obožava crtati pa se prije četiri godine upisala u Likovnu školu Paleta, a vrlo brzo nakon toga postala je i članica Udruge hlebinskih slikara i kipara naive.

– Trenutno sam najmlađa članica Udruge, a posebno me veseli što je nedavno po prvi put moja slika izložena u hlebinskoj Galeriji. Uživam u slikarstvu i tu na najbolji način mogu pokazati svoju kreativnost – ističe Iva Hodalić.

Većina njenih slika svojevrsna je „mješavina“ naive i realizma, a u slikarskim krugovima često dobiva pohvale za svoja djela. Odlično se snalazi u slikanju na staklu pa joj zbog toga kritičari preporučaju da ostane dosljedna naivi, i to s modernim elementima.

– Slikam i na platnu, ali struka kaže da su puno bolja moja djela na staklu. Svaka kritika dodatni mi je poticaj da poboljšam svoje stvaralaštvo, ali da ostanem i dosljedna motivima koje najviše oslikavam – kaže Iva Hodalić.   

Većinu slobodnog vremena Iva posvećuje svom glavnom hobiju, a osim u slikarstvu, briljira i u školi. Trenutno pohađa osmi razred osnovne škole i odlična je učenica i to s prosjekom 5,0. Slikarstvo, kaže ona, ipak neće biti njeno glavno zanimanje.

– Nakon osnovne škole planiram upisati u koprivničku Gimnaziju, a trenutno me od zanimanja najviše privlači posao odgojiteljice jer uživam u društvu mališana. Slikarstvo će sigurno biti moj vječni glavni hobi, a i dalje će većina slika biti u naivi jer je to ipak zaštitni znak Hlebina – zaključila je Iva Hodalić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI