Ivan Marka pretukao teleskopskom palicom, a na sudu se branio: “Ma, to je bila aluminijska folija…”

Marku su ozlijeđeni čelo i usnica, zaradio je hematom na vratu i ogrebotinu na nosu


Autor: podravski.hr — 11.07.2018. / 9:09 Crna kronika

Ilustracija / Ovakvom teleskopskom palicom Marko je dobio po glavi

Ivan iz Križevaca metalnom je teleskopskom palicom pretukao sugrađanina Marka koji je zatražio liječničku pomoć najprije u Domu zdravlja u Križevcima, a zatim i u koprivničkoj Općoj bolnici.
Marko nije teretio Ivana, a liječnici križevačkog Doma zdravlja službeno su policiji prijavili krvavi napad u kojem su Marku ozlijeđeni čelo i usnica, zaradio je hematom na vratu i ogrebotinu na nosu. Ivan je zbog napada iz 2015. godine kasnije osuđen na križevačkom Prekršajnom sudu na 10 dana uvjetnog zatvora, no, žalio se Visokom prekršajnom sudu. Nedavno mu je žalba odbijena i potvrđena presuda koja otkriva niz zanimljivih detalja.
Ivan se, naime, branio kako uopće nije pretukao Marka već je samo mahao rolom aluminijske folije koja bi izgledom mogla podsjećati na palicu. Foliju su Ivanu policajci doista oduzeli tijekom postupanja, no, Ivana su teretili brojni svjedoci čiji su iskazi srušili njegovo, ionako klimavo objašnjenje što se zapravo dogodilo.
Svjedoci napada Ivan, Leonardo i Emil na sudu su kazali kako su vidjeli Ivana kako je metalnom palicom napao Marka. Svjedok Matija čuo je neki udarac i prepirku, a sljedeći svjedok Darijan vidio je napadnutog Marka koji je bio krvav po licu, a Ivana, njegovog napadača, kako je u ruci držao metalnu palicu koju je sklopio i stavio u džep.
Na sudu je svjedočio i križevački policajac Zoran koji je oduzeo aluminijsku foliju Ivanu. Policajac je svjedočio kako na foliji i kartonu u koji je bila pakirana nisu bili vidljivi tragovi napada. Na toj su kutiji, zaključio je policajac, a njegovom je svjedočenju sud poklonio vjeru, da je korištena u napadu trebala biti vidljiva ulegnuća ili tragovi krvi.
Zbog toga Visoki prekršajni sud nije prihvatio Ivanovu obranu u kojoj je tvrdio da je iz svojeg automobila izvadio 20 centimetara dugačku foliju i njome mahao oko sebe. Tvrdio je kako mu je Marko govorio pogrdne riječi, no da ga nije udario i ozlijedio ga. Sud mu nije povjerovao baš ništa. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA