Ivan Pal dobitnik je Nagrade Matija Ljubek koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) tradicionalno svake godine bira najuspješnije sportašice, sportaše i trenere te dodjeljuje posebna priznanja sportskim djelatnicima.

Ove godine tu je veliku čast HOO iskazao Ivanu Palu kojem je za životno djelo dodijeljena Nagrada Matija Ljubek.

Profesor Ivan Pal cijeli svoj profesionalni život posvetio je sportu i radu s mladima. Kao student igrao je za tadašnji RK Partizan, a već s 24 godine postaje profesionalni trener mladih rukometašica zagrebačke Lokomotive, a kasnije postaje i trener Podravke nakon čega je bio i trener kadetske rukometne reprezentacije. Trenira i rukometaše Čakovca i prvu ekipu rukometašica Podravke.

Generacije ga pamte, osim kao profesora u koprivničkoj Srednjoj školi, i kao odgajatelja u Podravkinoj koloniji u Pirovcu.

Upravo on je bio trener kada su rukometašice Podravke osvojile naslov europskih prvakinja 1996. te mu je to najveći sportski i trenerski uspjeh.

Obavlja dužnost ravnatelja koprivničke Obrtničke škole, nakon čega slijedi novi profesionalni izazov – postaje zamjenikom župana Koprivničko-križevačke županije.

Profesionalni put doveo ga je do trenutne pozicije predsjednika Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Profesoru Ivanu palu na ovom velikom uspjehu čestitao je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Čestitam Ivanu Palu na nagradi Matija Ljubek – nagradi za životno djelo Hrvatskog olimpijskog odbora! Ivica je kao trener rukometašica Podravke 1996. osvojio naslov europskih prvakinja i naša mala Koprivnica pozicionirana na svjetsku rukometnu kartu. Uz njega su izrasle brojne generacije kako u školi tako i u sportu. Čast mi je da je danas uz nas kao predsjednik Gradskog vijeća, kao veliki kolega, učitelj, pedagog, čovjek,… Čestitam od srca!”, napisao je Jakšić na svom Facebook profilu.

FOTO koprivnica.hr

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI