Ivan: Pokopao sam već dvije supruge, a sad su mi rekli da su mi se potrošile i kosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan Lauš (88) iz Novaka Ravenskih, prigradskog naselja, godinama ima problema s kičmom. U zadnje vrijeme tegobe su se toliko pogoršale da Ivan ne može hodati bez štapa, a i tada je vrlo pogrbljen.

– Nisam bio na operaciji, ali sam snimao kičmu i rekli su mi da su mi se potrošile sve kosti. Pitali su me što sam radio za života da sam tako stradao. Rekao sam im da sam se izležavao i nisam radio ništa, pa mi se kičma izlizala – kazao je Ivan Lauš.

U zadnje vrijeme počeli su i problemi s nogama, tako da jedva hoda, a i ruka mu pomalo otkazuje poslušnost.

Ivan Lauš

– Nije ni čudo na te godine da se sve zdošlo. Uza sve, sam si sve radim, kuham, živim sam. Pokopao sam već dvije supruge. No, imam sina i unuke i dolaze mi pa nisam sam – objasnio je Ivan Lauš.

Pije tablete i za visok tlak i doktorica mu je rekla da ih mora piti dok je živ. Tablete protiv bolova ipak pomažu, što mu puno znači jer za operaciju kičme malo je prestar.

– Dobro je da mogu hodati. Ima i gorih dana, kad me više boli, posebno kad je promjena vremena. No, nekako se živi – zaključuje Ivan Lauš.  

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI