Ivan: Ribolov mi je vrsta terapije nakon moždanog udara

Ivana Carevića iz Bolfana zatekli smo na njegovu omiljenom mjestu za ribolov, rijeci Bednji u Ludbregu. Ivanu je ribolov najdraži hobi već više od 40 godina, a na ribolov se zaputi kad god uhvati vremena iako to s obzirom na posao nije prečesto. Ribolov smatra opuštanjem i terapijom nakon teške bolesti koju je nedavno prebrodio.

– Ribič sam više od 40 godina, počeo sam još u školi s društvom. Nikad nisam imao prevelikih ulova, meni je to opuštanje i rekreacija, a kako sam doživio i moždani udar, sada gledam na ribolov kao na neku vrstu terapije – rekao je Ivan.

Ovaj 62-godišnjak požalio nam se na novu odluku o obvezi prijavljivanja odlaska na ribolov preko mobilne aplikacije jer kaže kako on mobitel ni nema, a rekao je i kako su obveze i zahtjevi prema ribičima sve veći što nije potrebno, posebno za amatere poput njega.

– Nekad sam više odlazio u ribolov, a sada sam smanjio i zbog tih obveza i zahtjeva koji su sve veći. Čuo sam i za novu obavezu prijavljivanja preko mobitela, ali ja recimo mobitel nemam tako da ne znam kako ću to rješavati i zašto to uopće treba – požalio se Ivan, baš kao i mnogi amaterski ribiči koji su zatečeni ovom novom odlukom.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI