Ivan: Znam da mi se krov može srušiti na glavu, no ne mogu si pomoći

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan Lebinec iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac živi u trošnoj kući koja se počela urušavati pa predstavlja opasnost i za prolaznike. Prednji zid kuće počeo je pucati, a taj problem, kaže Ivan, pojavio se prije tri godine kad se gradio nogostup.

– Od silnih vibracija prilikom kopanja i pripreme staze za asfaltiranje tresla se cijela kuća i tada je došlo do blagog odvajanja prednjeg zida. Kuća je stara 110 godina i zidana je blatom te konstrukcija jednostavno nije izdržala te radove – priča nam Ivan Lebinec koji živi sam, a kako se nikad nije ženio, nema nikoga od uže obitelji da mu pomogne.

Otad, dodaje on, ne spava mirno jer se boji da će se kompletna kuća srušiti te da bi netko od prolaznika mogao stradati.

– Svjestan sam opasnosti koju predstavlja moja kuća i znam da je pitanje vremena kad će otpasti zid, ali nemam novca za obnovu. Nedavno sam uspio srediti nekakvu malu mirovinu i to mi pokriva samo troškove za hranu. U obnovu kuće trebalo bi uložiti najmanje 10.000 kuna, a ja ih nemam otkud “zmoći” – kaže Ivan Lebinec.

Ivan ispred trošne kućice

Većina Budrovčana, domeće Ivan, također je svjesna opasnosti od urušavanja zida pa ne koristi dio nogostupa uz njegovu kuću. No, to nije pravo rješenje njegova problema.

– Namjeravam dati molbu gradskoj upravi da mi pomogne u obnovi jer je pucanje zida prvenstveno uzrokovala izgradnja nogostupa pa bi bio red da mi pomognu. Prilikom izgradnje nogostupa mojim susjedima oštetili su uređene prilaze dvorištima i nitko im nije nadoknadio tu štetu pa se bojim da ni ja neću proći puno bolje. Najbolje bi bilo srušiti cijelu kuću, ali gdje ću onda ja živjeti – zaključio je Ivan Lebinec.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI