Ivančan: Pastoralni centar će doprinijeti razvoju turizma u Molvama

Radovi na izgradnji pastoralnog centra Oaza Bezgrešne u Molvama odvijaju se prema planu. Gradilište su obišli Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve, Siniša Frančić, općinski vijećnik, fra Zdravko Tuba, molvarski župnik  i Krešimir Habijanec, direktor tvrtke Bistra koja je izvođač radova. Centar se gradi na crkvenom zemljištu uz podravsku “katedralu” u Molvama. Općina projekt sufinancira sa šest milijuna kuna, dok će ostatak financirati Župa kroz donacije Varaždinske biskupije i dobročinitelja.  

-Unatoč koronavirus pandemiji zbog koje je došlo do nestašice i drastičnog povećanja cijena materijala na tržištu, izgradnja objekta ide prema planiranoj dinamici – kaže Zdravko Ivančan.

Nositelj projekta, koji je od velikog značaja za Općinu, ali i njezino šire područje, Samostan je Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca Molve, koji uz podršku i financijsku potporu Općine nastoji osigurati kvalitetan razvoj vjerskog i seoskog turizma. Vrijednost investicije je devet milijuna kuna.

-S pastoralnim centrom će se osigurati i ostvariti prepoznatljivi turistički identitet Općine, a sigurno će doći i do povećanja broja hodočasnika iz cijele Hrvatske i inozemstva koji dolaze u naše svetište. Ovaj projekt zasigurno će se odraziti i na razvoj turizma u Molvama jer će potaknuti i mještane i obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se uključe u turističku ponudu – kaže Zdravko Ivančan.

Samostan u suradnji s Općinom i Županijom kreće i u realizaciju projekta Punina života kojim će se, uz pastoralni centar, izgraditi Dom za osobe starije od 65 godina s dnevnim boravkom s ciljem poboljšanja kvalitete života mještana treće životne dobi. Vrijednost tog projekta je 10,2 milijuna kuna, a sva sredstava su osigurana iz fonda Europske unije, uključujući i plaće zaposlenika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI