Ivančani će dobiti novu školu i sportsku dvoranu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sve je izglednije da će općina Koprivnički Ivanec u sljedećih nekoliko godina riješiti dugogodišnji problem i izgraditi novu osnovnu školu. Naime, postojeća ne zadovoljava moderne standarde, prvenstveno što u matičnoj školi Kunovec niti u područnoj školi Koprivnički Ivanec nema sportske dvorane te učenici nastavu tjelesnog odgoja obavljaju u učionicama. Izgradnja nove škole s pripadajućom dvoranom u Koprivničkom Ivancu tema je već više od deset godina.

Prve korake prema realizaciji izgradnje nove škole pokrenuo je pokojni načelnik Božidar Vrabelj, otac sadašnjeg načelnika, ali do realizacije nikad nije došlo, prvenstveno što je u to vrijeme bilo mnogo teže doći do novca. Prošle pak četiri godine odnosi između općine Koprivnički Ivanec i Županije, koja bi trebala biti nositelj cijelog projekta, bili su na vrlo niskoj razini. Promjenom vlasti u općini odnosi su se poboljšali pa se tako ponovno aktualizirao projekt izgradnje nove škole. Izgradnju su najavili u Općini, a još važnije, ovoga puta i u Županiji.

– Izgradnja nove zgrade Osnovne škole Koprivnički Ivanec i školske sportske dvorane jedan je od projekata koji je predviđen za novi investicijski ciklus u školsku infrastrukturu Koprivničko-križevačke županije. Radi se o projektu jednosmjenske nastave, koja će značajno podići kvalitetu odgojno-obrazovnog rada u školama, ali i omogućiti uvođenje novih programa. Za predmetni projekt izrađuje se projektna dokumentacija koju financirana Općina Koprivnički Ivanec, a u tijeku je zajedničko usuglašavanje pojedinosti oko projekta između predstavnika Koprivničko-križevačke županije i Općine Koprivnički Ivanec. Što se tiče financiranja projekta, pokretanje daljnjih velikih dugoročnih projekata planira se za sljedeće proračunsko razdoblje Europske unije 2021. – 2027. kao i kroz dostupna sredstva Mehanizma za oporavak i otpornost – odgovorila je na naš upit Melita Ivančić, pročelnica Ureda župana u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kako doznajemo, potrebno je još usuglasiti obujam novog projekta i troškovnika koji bi bio realan, a moguće je da se cijeli projekt podijeli na dva dijela, jedan za izgradnju škole, a drugi za dvoranu. No, kako god bilo, načelnik Općine Koprivnički Ivanec optimističan je u vezi ovog projekta.

– Iz Županije nam stižu dobri i pozitivni signali i spremnost da uđe u ovaj projekt. Nadam se i mislim da ćemo ovaj projekt uspjeti riješiti u ovom mandatu – naveo je Zoran Vrabelj, načelnik Općine Koprivnički Ivanec.

Škola bi se trebala graditi u blizini postojećeg igrališta NK-a Sloga, gdje će biti i novi vrtić, ali i novi sportski teren koji bi se također ubrzo trebao početi graditi, pa bi Ivančani trebali dobiti jedan sportsko-obrazovni kompleks.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI