Ivanov ‘Zastrašujući ulov’: Iz vode izvukao dvometarnu grdosiju!

Ivan Magdić, mladi ribolovac iz Čabraja nadomak Križevaca, na obližnjem je jezeru istog naziva, inače popularnoj destinaciji za rekreaciju i ribolov, nedavno ulovio divovskog soma teškog oko 50 kilograma. Iako je krenuo u lov na „malog“ smuđa, ovaj se 22-godišnji mladi ribič nemalo iznenadio na što je naišao.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Udicu mu je zagrizla rijetko viđena, a još rjeđe ulovljena, grdosija od ribe dugačka preko dva metra i teža od 50 kilograma. Tog je dana lovio tankim flaksom 0,10 mm i i to štapom od 2,70.

Kako nam je rekao sam Magdić, vaga koju su imali kod sebe važe do 50 kilograma, tako da točnu težinu, odnosno masu ulovljene grdosije ustvari ne znaju. Kada se primila, znao je da je naišao na nešto veliko, no nije mogao utvrditi radi li se o tostolobiku ili somu.

– Borio sam se s njim oko sat vremena i pol. Kad smo ga napokon uspjeli izvaditi na suho, odmah smo ga izmjerili i pokušali izvagati, no ribička vaga koju sam imao važe do 50 kilograma. Ono što znam otprije je da je rekord ulovljene ribe na Čabrajima iznosio oko 55 kilograma, a ovaj moj sretni ulov je po našim procjenama iznosio i više, pogotovo s obzirom na dužinu koja iznosi oko 212 centimetara – ponosan je Magdić, koji nam je potvrdio kako su nakon ulova, mjerenja, snimki i fotografiranja ribu vratili natrag u jezero.

U Ivanovoj blizini nalazila se i njegova majka Karolina, inače jedina ribočuvarica u ovom dijelu Europe, koja je pratila sinov ulov i koja nam je priznala kako joj je srce bilo u petama. 

– Moram priznati da mi je uloviti ovako veliku ribu odvijek bila želja, koja mi je sad ispunjena – zaključio je mladi ribič Magdić. Inače, na Čabrajima se često vade kapitalne ribe, pa su ulovljeni i somovi od 40 i trideset kilograma te vrlo veliki primjerci šarana.

FOTO Ustupila Karolina Magdić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI