Ivica Cvetković s engleskim seterom pobjednik Kupa Sveti Hubert

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijska udruga lovaca Panonija organizirala je tri lovnokinološke manifestacije. U suradnji s Lovačkom udrugom Lisica iz Đelekovca organiziran je tradicionalni županijski lovnokinološki kup Sveti Hubert na kojem su po prvi put sudjelovale i lovkinje sa svojim psima.

Najbolje plasirani natjecatelj bio je Ivica Cvetković s engleskim seterom Mio od Gmižića.

U suradnji s Lovačkim društvom Košuta Prigorje iz Gornje Rijeke priređeno je ocjenjivanje oblika i ispit prirođenih osobina goniča. Sudačko povjerenstvo u sastavu Mato Kovačević i Darko Markač imalo je priliku ocijeniti 12 pasa te ispitati njihove prirođene osobine.

U suradnji s Lovačkom udrugom Ferdinand organizirano je ocjenjivanje oblika i ispit prirođenih osobina ptičara. Ispit su položili svi psi.

– Županijska lovna kinologija neopravdano je pod negativnim komentarima, a najveći je problem što su upravo i sami lovci više okrenuti Hrvatskom kinološkom savezu nego svojoj krovnoj instituciji, Hrvatskom lovačkom savezu, iako nema značajnih razlika jer su svi suci educirani i s licencijama, a rodovnice su jednako priznate – kaže Nevenko Jakopović, predsjednik Županijske udruge lovaca Panonija.

Razlika je jedino u tome, dodaje Jakopović, što su sve lovnokinološke manifestacije besplatne za razliku od onih koje organizira Hrvatski kinološki savez. Iako pravilnikom o lovačkim psima više nije obavezan IPO, svaki ozbiljan lovac, ističe Jakopović, shvaća njegovu važnost, a prvenstveno ako se planira baviti uzgojem.

– Svi sudionici manifestacija s područja naše županije mogu sudjelovati bez ikakvih troškova jer im je osiguran besplatan gablec, a sve troškove preuzima naša Udruga. Kao i svake godine, najveća zahvala ide udrugama domaćinima koje se sve više iskazuju u organizaciji te pripremi lovačkih delicija za sve sudionike manifestacija – zaključio je Nevenko Jakopović.

FOTO Ustupila Mirjana Hirjanić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI