Ivica izvukao grdosiju iz podravske Amazone: I vaga nam je ‘poručila’ da se radi o grešci

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivica Lovriša, poznati legradski ribič i predsjednik ribolovnog društva Smuđ Legrad, nedavno je iz Drave izvukao svoj ulov života. Radi se o somu dugom kao što je visok malo viši čovjek, točnije 183 centimetra, i teškom 45 kilograma.

Ulovljen je na legradskoj strani predjela zvanog Dobrovečki zaton. Iako je Ivica vrlo iskusan ribič, ovaj doživljaj posebno ga se dojmio jer se ovakva ribe ne izvlači svaki dan. Čim je riba zagrizla, Ivica je znao da se radi o velikoj ribi te je odmah počeo misliti s kojom opremom lovi, jer sve slabije od opreme koje je imao značilo bi trganje svih dijelova pribora.

– Odmah mi je došlo u glavu da s ovim priborom mogu izvući veliku ribu, a uostalom, tome sam se i nadao – objasnio je Ivica Lovriša.

Borba i natezanje između Ivice i velikog soma trajala je nešto više od pola sata, kad je riba ipak morala popustiti. S Ivicom je u ribolovu bio još jedan poznati i iskusni ribolovac Danijel Picer iz Torčeca. Oni su zajedno, kad su prvi put  vidjeli ribu na površini vode, dali svoju procjenu težine.

– Nismo mislili da je teži od tridesetak kilograma, a kad je vaga koja upravo mjeri do te brojke izbacila grešku zbog prevelike težine, vidjeli smo da imamo kapitalca – rekao je Ivica Lovriša.

Nakon vaganja na nešto izdržljivijoj vagi, brojka se zaustavila na 45  kilograma, a ono što je još impresivnije, metar na 183 centimetara.

Kao iskusni ribolovci, koji znaju cijeniti kapitalnu ribu, dvojica prijatelja nakon vaganja i mjerenja ribe te nakon fotografiranja pustili su je natrag u Dravu.

– Nema smisla uzimati ovakvu ribu. Radi se o kapitalcu i jedino je ispravno pustiti ga natrag u vodu, a tako smo i učinili – objasnio je Ivica Lovriša, koji je za znalce točno nabrojio kojim je priborom ulovio velikog soma.

– Znači, bila je Flagman špaga 0,26, štap Savagear mpp 170 grama, rolica je bila Penn Slamer 6500, a upotrebljavao sam glavinjaru Mushoki – objasnio je Ivica Lovriša čim je ulovio velikog soma.

FOTO Ustupio Ivica Lovriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI