Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivica: Nisam bio svoj kad sam zbog cijepljenja prijetio doktorici!

Koprivničko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Balaška iz Glogovca, naselja na području općine Koprivnički Bregi, zbog prijetnji obiteljskoj liječnici. Prije šest mjeseci nakon primljene druge doze cjepiva protiv koronavirusa Ivica je imao nuspojave.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdnaju Podravskog lista…

Nakon što ga je liječnica pregledala i utvrdila da se radilo o jačoj reakciji na cjepivo, nazvao je liječnicu na službeni telefon njene ordinacije i rekao joj da se pazi ako se njemu što dogodi od cijepljenja jer da neće biti dobro i da je već bacao doktore kroz prozor pa da može i nju te da se on ne boji policije. Te Ivičine riječi izazvale su strah kod liječnice koja je slučaj prijavila policiji, a sad je Odvjetništvo odlučilo podići optužnicu protiv njega zbog kaznenog djela prijetnje službenoj osobi. Odvjetništvo od suda traži da se Ivica kazni uvjetnom kaznom od sedam mjeseci zatvora s rokom kušnje od jednu godinu. To znači da u slučaju da sud prihvati prijedlog Odvjetništva i Ivicu proglasi krivim, on neće morati u zatvor ako u idućih godinu dana ne ponovi novo kazneno djelo.

Ivica Balaško se prilikom podizanja optužnice branio šutnjom, a nama je potvrdio da je prijetio svojoj sad već bivšoj obiteljskoj liječnici jer se osjećao „zakinutim“ prilikom posjeta ordinaciji. Inače, Ivica Balaško je umirovljeni i odlikovani branitelj koji boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja i tvrdi da je prijetnju izrekao u trenutku dok nije bio „pod“ lijekovima koje mora piti za smirenje.

– Meni je ruka strašno otekla nakon druge doze cjepiva pa sam otišao u ambulantu radi pregleda, ali i da mi doktorica napiše recept za lijekove koje moram redovito piti. Prvo me je razljutilo što mi nije izmjerila temperaturu, a potom što sam morao čekati dok je doktorica obavljala telefonske razgovore u privatne svrhe. Kad sam se vratio doma, nisam još imao nužne tablete i ne poričem da me je u jednom trenutku primilo „ludilo“, da nisam bio „sasvim svoj“ i da sam nazvao doktoricu i rekao sve što mi se prema optužnici stavlja na teret. Nedavno sam se cijepio i treći put i dobro je da nakon tog cijepljena nisam imao nuspojave – priča nam Ivica Balaško.

Spreman je, kaže on, ispričati se liječnici i to ako treba i javno jer je svjestan da je njegovo ponašanje izazvalo strah kod liječnice.

– Nisam bio „svoj“ i znam da sam pogriješio. Nikad nisam digao ruku na nijednog doktora pa tako sigurno ne bih ni na nju. Nadam se da će sud uzeti u obziro moje stanje u kojem sam bio u tom trenutku odnosno razmotriti činjenicu da nisam popio potrebnu terapiju lijekova. I ovim se putem ispričavam doktorici zbog svog ponašanja – zaključio je Ivica Balaško.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI