IVICA SE 21 GODINU BORIO S TUMOROM: Najteže je bilo u početku, su svi mislili da glumim

Ivica Jambor (54) iz Legrada čak 21 godinu borio se s tumorom kralježnice i nakon prošlotjednog najmodernijeg zahvata cyber nožem, uvjeren je da je teška bolest konačno iza njega. Najteže razdoblje, priča nam on, bilo je u samom početku bolesti.

– Preko noći počeo sam osjećati neopisivu bol u nozi koja se potom širila i na ruke, a učestalo mi je i klonula glava. Kako sam tad imao 33 godine, mogu reći da me okolina odbacila jer su skoro svi mislili da glumim i da na taj način izbjegavam rad. Čak sam u tom razdoblju razmišljao i o samoubojstvu, a iz tih najcrnjih misli izvukla me podrška velečasnog Josipa Đurkana, našeg Legrađanina – kaže Ivica Jambor.

Nakon godinu dana „hodanja“ po raznoraznim ordinacijama, zahvaljujući prijatelju Jovici Balogu našao je privremeno rješenje za svoju bolest.

– Od jednog narodskog medicinara dobivao sam injekcije koje su mi privremeno otklanjale bolove. Nekako sam nakon toga uspio doći do Josipa Paladina, jednog od najpoznatijih, najomiljenijih i najtraženijih hrvatskih liječnika koji je pristao operirati me – kaže Ivica Jambor.

Nakon prve operacije Ivica se osjećao preporođeno, no nakon nekoliko godina ponovno su se javili isti zdravstveni problemi pa je morao i na drugu operaciju. Prije osam godina magnetska rezonanca pokazala je da je Ivici uz kralješke gdje su smještani brojni živci ostalo deset posto tumora.

– Ni doktor Paladino nije se odvažio operirati taj dio jer bih nakon operacije ostao nepokretan. Jedina solucija bio je zahvat cyber nožem kojeg u to vrijeme nije bilo u Hrvatskoj. Imao sam opciju za zahvat u Njemačkoj, ali je koštao 220.000 kuna i dugo sam čekao da mi Hrvatski zavod za osiguranje odobri pokrivanje troškova. Ta se procedura otegnula pa je tumor ponovno “narastao“ i morao sam i na treću operaciju – priča nam Ivica Jambor.

Ni treća operacija nije bila trajno rješenje jer tumor ponovno nije u potpunosti uklonjen. U međuvremenu je dr. Paladino počeo raditi u Radiokirurgiji u Svetoj Nedjelji koja je opremljena i modernim cyber nožem pa je Ivica Jambor podvrgnut nužnom zahvatu kako bi tumor u potpunosti bio uklonjen.

– Cyber nož tehnološki je napredan radiokirurški sustav koji osigurava milimetarsku preciznost u liječenju tumora u bilo kojem dijelu tijela. Zahvat je bio bezbolan i nije mi bila potrebna opća anestezija. Sad se osjećam kao da sam ponovno rođen i hvala Bogu da mogu reći da je teška bolest iza mene – kaže Ivica Jambor.

U borbi s tumorom, dodaje on, cijelo vrijeme imao je podršku supruge Mirjane, kao i obiteljske liječnice Zlate Trnski Sabolić. – Supruga je stalno bila uz mene i bez njene potpore teško bih preživio sve ove godine. Posebno zahvaljujem dr. Paladinu i kompletnom medicinskom timu i djelatnicima Radiokirurgije u Svetoj Nedjelji te mojoj liječnici Zlati koja mi nikad nije okrenula leđa – zaključio je Ivica Jambor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI