Ivičin susret sa smrću: Bio sam klinički mrtav, spasilo me pravo čudo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ono što je snašlo Legrađanina Ivicu Turka (59) prije tri godine teško se riječima može opisati. Potpuno zdrav čovjek samo se srušio, bio klinički mrtav, a onda se vratio među žive.

– Začepile su mi se žile u ruci. Vraćao sam se od frizera, bilo je sparno. Zaustavile su me poznanice koje su sjedile u parku. Sjećam se samo da sam naslonio bicikl na klupu pokraj njih, i dalje mrak. Ničega se više poslije ne sjećam – ispričao nam je Turk. Kad se opet probudio, bio je pred bolnicom, a onda je opet ‘nestao’.

– Ne znam što su doktori sa mnom radili, samo su mi rekli da sam bio mrtav. Neki kažu da u takvom stanju vide svjetlost i slično, a ja nisam vidio ništa. Samo mrak i nema te – prisjeća se Ivica Turk.

U bolnici je bio tri tjedna. Prebačen je u zagrebački KB Dubrava, gdje su mu ugradili stentove, a potom je uslijedila i rehabilitacija u toplicama.

Ivica Turk bio je klinički mrtav

– Bolesti je sigurno pridonio moj način života, pušač sam. No mislim da godine nose svoje i da se to moralo kad-tad dogoditi – priča Ivica Turk. Uza sve što je preživio, za liječničku komisiju on je i dalje sposoban za rad, pa tako i danas mora na posao.

– Pijem puno lijekova, među ostalim i za srce. Malo pomalo nekako se gura, koliko mogu. Imam visok tlak, pa i za to pijem lijekove.

Veli da mu je tijelo prije davalo neke simptome da bi se takvo što moglo dogoditi, ali nije tome pridavao pažnju.

– Tiskalo me u prsima, a ja sam mislio da sam se prejeo. Isto tako, često mi je bilo mučno. Za to sam mislio da mi je od uha, koje sam operirao prije u Zagrebu. Odmalena sam imao problema s bubnjićem. Nisam mogao ni zamisliti da bi to mogli biti problemi sa srcem. No, hvala Bogu, sad znam i zahvalan sam što sam još uvijek među živima – zaključio je Ivica Turk.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI