IZ ČISTA MIRA Načelnik završio na hitnoj operaciji: Napravio sam korak i odjednom osjetio neopisivu bol…

Željku Grgačiću, HDZ-ovu načelniku Pitomače, iznenada je pukla Ahilova tetiva


Autor: podravski.hr — 14.06.2018. / 19:15 Aktualno

Željko Grgačić završio je na štakama

Željko Grgačić, HDZ-ov načelnik Pitomače, iznenada je slomio Ahilovu tetivu prilikom radnog posjeta Zadarskoj županiji. Odmah je morao na operaciju koja je obavljena u Općoj bolnici u Zadru, a sama rehabilitacija odvija se prema planu liječnika.
Umjesto gipsa, Grgačić je dobio plastičnu orotozu, koja se u posljednje vrijeme koristi u oporavku od rupture Ahilove tetive, a iako je od operacije prošlo mjesec dana, još uvijek za hodanje mora koristiti štake.
– Prilikom jednog koraka osjetio sam neopisivu bol i odmah sam znao da je nešto puklo, a na kraju se ispostavilo da je to Ahilova tetiva. Liječnik mi je rekao da bi bilo bolje da je pukla kost noge jer su oporavci kod puknuća Ahilove tetive znatno duži, u što se sad i uvjeravam. Moram pohvaliti liječnike u zadarskoj i virovitičkoj bolnici, jer su oni zaslužni što oporavak ide prema planu – priča nam Željko Grgačić.
Sve do 26. lipnja morat će nositi plastičnu ortozu i hodati na štakama, a tek tad ga čeka oporavak u toplicama i kroz fizikalne terapije.
– Nošenje ortoze ukupno će trajati mjesec i pol, a nadam se da će nakon toga oporavak ići puno brže. Pridržavam se svih naputaka liječnika i vjerujem da ću od sredine srpnja moći normalno stati na nogu i hodati – veli Grgačić.
Bez obzira na tešku ozljedu, on obavlja načelnički posao. Svaki dan dolazi na radno mjesto, a već je i dobro svladao hodanje s pomagalima.
– Nije lako hodati uz pomoć štaka, no nekako se gura. Kad imaš volju i želju za poslom, onda te ništa ne može omesti – ustvrdio je načelnik Grgačić. (db)

Načelnik Pitomače jedva hoda

SNIMIO: FOTO BEGOVIĆ