IZ DRUGOG POKUŠAJA Šef Podravke Zvonimir Mršić u Dubaiju dogovara poslovnu suradnju s bogatim šeicima

Mršić je Dubai želio nakratko posjetiti i prije tri mjeseca dok je kao član hrvatske delegacije boravio u Kataru, ali sreća da nije jer se zbog vize ne bi mogao vratiti u Katar


Autor: podravski.hr — 27.02.2013. / 14:09 Aktualno

DUBAI, KOPRIVNICA – Čelnik Podravke Zvonimir Mršić uspio je iz drugog pokušaja otići u Dubai, najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, prijestolnicu turističkog luksuza i graditeljskih pothvata. Mršić će ovaj tjedan u Dubaiju navodno razgovarati o poslovnoj suradnji Podravke s tamošnjim trgovačkim centrima.
Prije tri mjeseca Mršić je bio u hrvatskoj političko-gospodarskoj delegaciji koju je predsjednik Ivo Josipović vodio u Katar i tada je pokušao posjetiti i Dubai. Sreća da nije. Kako je portal Dnevno.hr ekskluzivno otkrio, Mršić je tada učinio nevjerojatan gaf.
“Kad se već zatekao u tom dijelu svijeta, Mršić je želio posjetiti i Dubai. Nije, međutim, znao da mu je viza izdana samo za jedan ulazak i jedan izlazak iz Katara. U zadnji čas su ga na to upozorili. Da je otišao, ne bi se više mogao vratiti u zemlju u kojoj se nalazio ostatak delegacije. Zamislite tu sramotu”, ispričao je za Dnevnik.hr član hrvatske delegacije koja je bila u Kataru.
Tajnovitost Mršićeva ovotjednog posjeta Dubaiju vlada i u Podravkinoj sedmerokatnici u kojoj ne otkrivaju razloge odlaska koprivničke delegacije u tu vruću turističku meku. Navodno su s njime otputovale i članice Uprave Jadranka Ivanković i Olivija Jakupec, a vraćaju se potkraj tjedna.
Inače, Dubai je jedno od najluksuznijih turističkih odredišta s najvećim i jedinim hotelom sa sedam zvjezdica u svijetu, sagrađenim u obliku jedra i ribarskog brodića. Ima najluksuznije i najveće trgovačke centre: u jednom od njih napravljeno je i pravo skijalište. Ulazak Podravke na to tržište bio bi doista velik poslovni uspjeh. (rm)