IZ DUŠE ZA DUŠU Mlada umjetnica: Moje figurice od brašna, vode i soli oduševljavaju prijatelje

Svoje slike i ukrase kreativna Tatjana po prvi će put javno predstaviti, i to na izložbi u Narodnoj knjižnici Virje čije je otvorenje u petak u 19 sati


Autor: podravski.hr — 18.11.2018. / 13:37 Stil

Tatjana Jakopović, samouka slikarica iz Virja

Tatjana Jakopović (27) iz Virja kod Đurđevca svaki slobodan trenutak koristi za svoja dva hobija, slikarstvo i izradu ukrasa od hladnog porculana.
Slikarstvom se, kaže, bavi otkad zna za sebe i okušala se u raznim tehnikama, a sad je isključivo posvećena ulju i akrilu na platnu.
– Samouka sam slikarica, a taj sam hobi stekla zahvaljujući svojoj teti. Kad slikam za svoju dušu, onda su to apstraktni motivi, a kad radove poklanjam prijateljima onda su to pejzaži. Iako dobivam pohvale sa raznih strana, slikarstvo je isključivo moj hobi i ne razmišljam o umjetničkoj karijeri – priča nam Tatjana.
Svoju kreativnost Tatjana pokazuje i kroz izradu ukrasa od hladnog porculana. Tom tehnikom ukrašava razne staklenke pa kroz svojevrsnu reciklažu stvara uratke koji sve više plijene pozornost.
– Figurice kojima ukrašavam staklenke izrađujem od brašna, vode i soli. Prvi takvi moji radovi nastali su prije tri godine, a kako su prijatelji kojima ih poklanjam oduševljeni ukrasima, sve više na taj način pokazujem svoju kreativnost. Sad me privlači i rad s glinom pa bi to uskoro mogao biti moj novi hobi – dodaje Tatjana Jakopović.
Svoje slike i ukrase kreativna Tatjana po prvi će put javno predstaviti, i to na izložbi u Narodnoj knjižnici Virje čije je otvorenje u petak u 19 sati.
– Naša knjižnica često kroz izložbe predstavlja hobije Virovki pa je tako počela i moja suradnja s ravnateljicom Ivankom Ferenčić Martinčić. Veseli me što ću imati priliku i javno predstaviti svoje radove – zaključila je Tatjana Jakopović. (db)

Tatjana Jakopović, samouka slikarica iz Virja

FOTO: ĐURO GRČIĆ