Iz ove gradske tvrtke učestalo odlaze radnici? “Mora postojati razlog…”

Rajko Gašparić, predsjednik đurđevačkog HDZ-a i gradski vijećnik, javno je progovorio o stanju u gradskoj tvrtki Komunalne usluge Đurđevac o kojem se već duže šuška u gradskim kuloarima. Javna je tajna, naglasio je i Gašparić, da sve više radnika odlazi iz gradske tvrtke pa je gradskim čelnicima postavio pitanje što se zapravo događa u gradskoj tvrtki jer se nastala situacija odražava, kako navode nezadovoljni građani, i na održavanje javnih površina u nadležnosti Komunalnih usluga Đurđevac.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U proteklih nekoliko mjeseci dosta građana me pitalo zašto se stalo s održavanjem javnih površina. Naravno da se nije stalo, no definitivno je standard koji je postavljen značajno narušen – kaže Rajko Gašparić.  

Svatko bi, dodaje on, razmislio da za to mora postojati razlog.

– Razlog postoji i nije tajna. U našim Komunalnim uslugama očito se nešto događa što rezultira smanjenjem standard, kojim se hvali naš gradonačelnik. Je li to odlazak niza zaposlenika s vještinama i znanjem koji su nam neophodni, veže li to nastavno odstupanja od usluga koje je naša tvrtka dosad radila poput održavanja javne rasvjete u drugim općinama, pitanja su u čijim odgovorima stoji razlog smanjenja našeg standarda usluga. Kvalitetno upravljanje na zadovoljstvo zaposlenika i korisnika usluga je definicija uspjeha i cilj kojim se treba voditi – ističe Rajko Gašparić. 

Rajko Gašparić

U gradskim kuloarima pak kruže priče da radnici odlaze zbog nezadovoljstva visinom plaće i radnih uvjeta koji su se pogoršali jer im je produženo radno vrijeme.

Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac, ističe kako nije došlo do pada standarda u održavanju javnih površina, kao i da tvrtka ima dovoljno radne snage te da se broj zaposlenih stalno kreće između 52 i 55 radnika.

Bara Čubelić

– Odlasci radnika prvenstveno su vezani uz njihov odlazak u mirovinu, a jedan dio je odlučio pokrenuti privatni posao i na taj način dočekati umirovljeničke dane. Nisu točne ni tvrdnje da su se pogoršali uvjeti rada. Svaki prekovremeni sat radnicima je plaćen, a do prekovremenih sati dolazi isključivo zbog činjenice da je nelogično pojedine površine ostaviti napola pokošene pa onda drugi dan doći završiti posao. Radne subote uvedene su isključivo za one radnike koji žele raditi subotom i plaćene su im kako to odgovara pravilniku o radu subotom. Očito netko pokušava netočnim informacijama sakupljati jeftine političke bodove – zaključila je Bara Čubelić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI