Iz svih dijelova svijeta u Centar Svijeta: U Ludbreg stiglo 613 haiku uradaka

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreški Centar za kulturu i informiranje pripremio je Zbornik haiku poezije dok se haiku susreti planiraju za rujan. Susreti haiku pjesnika u Ludbregu postali su tradicija, a sam grad prepoznat je kao jedan od gradova centara haiku poezije.

Podsjetimo, prvi ludbreški haiku susret održan je 1997. godine, a godinu kasnije započinje i kontinuirano tiskanje zbornika radova. Zbornik s vremenom postaje međunarodni  jer se u njemu objavljuju i radovi pjesnika iz susjednih država.  

Haiku uratke poslalo je 107 autora, od toga 84 iz Hrvatske. Ostali autori dolaze iz  Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Bugarske, Italije, Kanade, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država i Sjeverne Makedonije. Ukupno je stiglo 613 haiku pjesama, od čega ih je u zbornik uvršteno 306.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI