Iz Zagreba doselila u Đelekovec: Pradjedovo imanje pretvara u školu u prirodi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jadranka Franc (38) život u velegradu odlučila je zamijeniti povratkom na djedovinu u Đelekovec, čime je prava iznimka. U korona-krizi ostala je bez posla pa je bez previše razmišljanja odlučila iz Zagreba doći u Đelekovec i skrasiti se na imanju svog pradjeda.

Priča s ovom umjetnicom objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Dugo sam razmišljala da dođem živjeti u Podravinu zbog svih prirodnih ljepota, kao i mirnijeg način života. Meni je korona-kriza donijela tu željenu promjenu i mogu reći da sam sad već pola godine Đelekovčanka – priča nam Jadranka Franc.

U pradjedovoj kući nitko nije živio 15 godina pa Jadranka marljivo radi na uređenju imanja koje namjerava iskoristiti u turističke svrhe. Po struci je inženjerka biologije, a položila je i razliku pedagoških predmeta pa može raditi i kao učiteljica. No, za prvu ruku zaposlila se u trgovinu u Đelekovcu i polako kreće u ostvarenje svog plana.

– Moja je želja imanje iskoristiti za školu u prirodi i razne kreativne radionice. Velik hobi mi je slikarstvo pa ću na imanju organizirati i razne likovne radionice i to ne samo za djecu, već i za odrasle – ističe Jadranka Franc.

Jadranka je velika ljubiteljica starina i tradicijskog namještaja koji zahvaljujući svojoj umjetničkoj „žici“ pretvara u unikate.

– Obožavam oslikavati starinske predmete i namještaj koje na taj način ponovno vraćam u „život“. Želja mi je i tu svoju sklonost pretvoriti u svojevrsni posao. Za ostvarenje mog plana treba još dosta vremena, no polako idem korak po korak i nadam se da ću taman kad završi korona-kriza obogatiti turističku ponudu Đelekovca – zaključila je Jadranka Franc.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI